Ha az ellenzék nyer mi fog történni a következő dolgokkal?
1. Közműveket meghagyják állami tulajdonban vagy privatizálják?
2. Paks2/más atommerőmű fog épülni?
3. Elkezdik megint alanyi jogon támogatni a gyerekcsinálást vagy továbbra is marad a munkához kötött adókedvezmény?
4. Marad a nagyságrendileg 27%-os áfa?
5. Ha csökkentik az alacsony keresetűek adóterheit akkor vajon hol lesz az a szint ami fölött már emelni fogják a "gazdagoknak"?
6. Te személy szerint mire számítasz, jobban fogsz élni, boldogabb leszel?
1. Eladják küldöldieknek, kiárusítják.
2. Nem.
3. Csak a migránsoknak lesz kedvezmény, a magyaroknak adóemelés.
4. Megemelik az összes adóval együtt.
5. Nem csökkentik senki adóját, megszorítások lesznek.
6. Az isten irgalmazzon tőlük.
1. Valószínűleg hagyják, de én libertáriusként a privatizációnak örülnék is.
2. Meg fog épülni.
3. Ezt most nem tudom.
4. Többen is csökkenteni akarják, de ez valószínűleg kampányfogás, mivel jelentős bevételkiesés lenne, de relatív kevés haszonnal.
5. MZP erről azt mondta, hogy nem lesz emelés csak egy csökkentés lesz, ez lesz a második adósáv.
6. Én arra számítok, hogy nem lesz sok változás.
1. Meghagyják
2. Mindenképp meg fog épülni, már szerződés köteles.
3. Passz
4. Passz
5. Azt nyilatkozták hogy a kis keresetűeknek csökkentés lesz, a nagyoknál szerintem max stagnál, emelni nem fogják.
Végül a 6. kérdés:
Ami biztos hogy ez egy szoros választás lesz.
Fidesz győzelem esetén hosszú távú minimális életszínvonal javulásra számítok(Értsd nem lesz nagy változás a következő években, de szerintem rosszabbul sem fog élni az átlagember)
Ellenzéki győzelem esetén szerintem nagy lutri minden.... Ilyen sok párti koalíció még nem volt. Nekem Orbán is szimpatikus volt 15 éve, aztán látjuk mi lett belőle.... én már nem hiszek a csodákban hogy az ellenzékkel minden szuper lesz... De megvan rá az esély, ha szakértői kormány lesz és nem lesz összeveszés, amitől én tartok.
Összességében nem tudom mi lenne most nekünk jobb, átlagembereknek...
Fidesz győzelem esetén nem néznék/olvasnék politikai híreket, mert szerintem egy mocskos lejárató politikájuk van. Megpróbálnék nem arra gondolni hogy milyen számomra gusztustalan emberek irányítják az országot, és talán tudnék egy viszonylag boldog életet élni, mert szerintem az életszínvonalam nem romlana.
Ellenzéki győzelem esetén fogalmam sincs mi lenne....
Én jelenleg azon hezitálok hogy itthon maradok, vagy elmegyek szavazni az ellenzékre... De eddig az az itthon maradásra hajlok egy hajszálnyival jobban...
Paks 2. nem épül meg. Nagyon veszélyes lenne, mivel geológiai törésvonalon lenne, mellesleg iszonyat drágán, és veszteségesen.
Nem számítok csodákra. A Fidesz iszonyat nagy szart hagy hátra, és mindent megtesznek, hogy elárulva a hazájukat akadályozzák a kormányt. Csakúgy, ahogy tették ezt annak idején, amikor az elvesztett önkormányzatokat át kellett adni.
A közintézmények iránti bizalom megnövekszik, mert átláthatóbb, stb. lesz, ezt korábban a Fidesz csak leépítette.
Erősebb lesz a munkavállalók jogai, és úgy általánosságban a jogok is., szóval igen, boldogabb leszek. Hogy jobb életszínvonalon élek-e személy szerint? Ez sok mindentől függ, de az biztos, hogy sokkal erősebb szociális háló lesz, és ha nehéz helyzetbe kerülök, akkor több lehetőségem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!