A budapesti cégek munkatársai jellemzően ellenzékiek?
Nézd meg a budapesti választási eredményeket, és a különböző politológiai kutatásokat, ahol terület, végzettség és életkor szerint szűrik az embereket. Valóban többen lesznek, mint az országos átlag.
Szerintem viszont fölösleges ellenzéki-kormánypárti szerint csoportosítani az embereket, mert valójában ők a kisebbség, a nagy része pedig az embereknek "független", nem érdekli kifejezetten a politika, munkahelyen pedig az eddigi helyeken ahol voltam, tabu volt politizálni (multi).
Én a befektetési szektorban dolgozom, tőzsdével, pénzzel, bankokkal foglalkozunk, és a céges oldalról hiába megy a nyitotság propagálása, azért a kollégák között, ha olyan a légkör, elég szélsőséges, maszkulin, extrémen jobboldali (és triviális módon piacpárti) dumák mennek egymás között, ez nem a híres vörös Budapest, hahaha.
Egy baráti társaság révén ismerek szélsőbalos kamihippi ilyen olyan ba-t meg mestert végzett lánykákat, akik néha publikálhatnak a mércén, meg ilyen balos dolgok, ők pl kocsmákban, kávézóban vagy könyvesboltban dolgoznak.
Budapesti cégek munkatársai (nem) meglepő módon nagy részt Budapesti lakosok.
Azok pedig az elmúlt pár választás adatai alapján többségében ellenzékiek.
Pl 2018 országgyűlési választásokon megjelent a választásra jogosult Budapestiek 75,79 %-a, akiknek 38,28 %-uk szavazott a Fideszre, a többi kb 60 % ellenzéki pártokra.
Bár, ha így nézzük, akkor az ország jelentős részén az ellenzékiek vannak többségben, nem csak Budapesten. Csak hát a választási rendszer a legnagyobb párt felé torzít.
Szerintem aki tájékozott,nem csak bal vagy csak jobboldali sajtót olvas,független,pl külföldi elemzéseket is átnyálaz néha,józan ésszel gondolkodik,az átlát a szitán.
Szerintem ez nem kor,identitás,lakhelyfüggö kéne,hogy legyen.
De általánosságba elmondható,hogy a városi emberek kicsit tájékozottabbak,nyitottabbak.És ezzel nem akarom leszólni a videket,még mielőtt valaki ezt mondaná!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!