Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz politikájával 80%-ban...

A Fidesz politikájával 80%-ban egyetértek, az ellenzékével nem. Elfogult lennék?

Figyelt kérdés

- Egykulcsos adót jónak tartom.

- Magas ÁFA, alacsony SZJA-t jónak tartom.

- Illegális migránsok be nem fogadását, legális migránsok befogadását jónak tartom.

- Azt, hogy a válság alatt hatalmas hiteleket vettünk fel, jónak tartom (szerintem válság közepén kell hitelt felvenni, és önteni a pénzt a gazdaságba, máskor pedig csökkenteni az államadósságot, nem úgy, ahogy a szocik csinálták, hogy válság előtt hitelek, válság közepén satufék és pofára esés).

- Atomenergiát jónak tartom.

- Azt is jónak tartom, hogy a kormány visszavásárol még a szocializmus alatt privatizált dolgokat (pl. Ferihegy).

- Keleti nyitást jónak tartom.

- Anti LMBTQ törvényt jónak tartom.

- Családtámogatást jónak tartom.

- Adókedvezmény alapú támogatásokat jónak tartom.

- Német multik idehívását jónak tartom, különösképpen azt, hogy kutatás-fejlesztést is támogatja a kormány.

Amivel nem értek egyet:

- EU-s külpolitikánk katasztrofális, ennél rosszabb nem is lehetne.

- Oktatásban a bérek katasztrofálisak.

- A NER kezét el kellene engedje a kormány: ha ennyi pénzzel sem tud pl. LöLő saját lábon megállni, akkor menjen csődbe a francba.

- Jobboldali média lealjasítását rossznak tartom.

- LMBTQ pároknak is engedném az örökbefogadást, amennyiben hetero pár nem jelentkezik az adott gyerekért.

Rengeteg vita volt már itt is minden témáról. Én osztottam-szoroztam, az én értékrendemmel a Fidesz politikájával jobban tudok azonosulni. Csak pár példát hoztam fel itt, hosszú listát tudnék írni, s nem NER sajtóból tájékozódom.

S csak hogy tisztázzuk, MZP amit mond, az is egyezik 80%-ban azzal, amit a Fidesz mond, s az én értékrendemmel talán még 90%-ban is egyezik, amit ő mond DE számomra HITELTELEN úgy, hogy az MSZP, DK mögötte van. Sajnálom, hogy nincs egy pártja, ami tele van MZP-hez hasonló emberekkel, szerintem úgy darálná be a politikai elitet, mint ahogy az előválasztást.

2021. nov. 8. 18:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%

"GDP arányos államadósság 80%-ról 66%-ra csökkent 2010-től 2019-ig, nem tudom miről beszélsz."

Az államadósság csökkenés azt jelenti, hogy x forintról csökken. Nem pedig azt, hogy a GDP-hez viszonyított aránya csökken.

Szóval kérlek, ne hazudj.

Amúgy minél kisebbnek hazudják ezt, annál szánalmasabb, hogy jelenleg 92%-nál járunk.

[link]

"Bajnai szerintem is jó politikát folytatott az elődjéhez képest, de ő politikai süllyesztőbe került"

Azért ne hívjuk süllyesztőnek azt, aki elvonul a politikától.

Bajnai sosem azárt állt oda, mert ő akart lenne a nagy népvezér, hanem mert azt érezte, hogy rá van szükség.

"Illegális migrációval kapcsolatban voltak ellentétek."

Tudod mit jelent, hogy illegális? Hogy törvénybe ütközik.

Ha törvénybe ütközik, akkor lecsukják. Az EU sosem azt mondta, hogy ne csukják le az embereket, hanem azt, hogy a legális migránsokat fogadják be, ne pedig éheztessék, ahogy a fidesz tette. Erről bírósági ítélet is van, hogy a fidesz éheztette az embereket.

"A hitelek szerinted rossz helyre mentek"

Nem, nem szerintem. Ez egy tény.

Nagyjából Mészáros volt az első, aki támogatást kapott, hogy senkit ne rúgjanak ki, és ő volt az első, aki elküldött több száz embert.

"szerintem pedig a GDP növekedés bizonyítja, hogy ezúttal jó helyre kerültek, nem úgy, mint az MSZP alatt"

Jah, GDp növekedésre.

2002-2010 mszp 94%-os GDP növekedést ért el egy válsággal.

2010-2018 fidesz válság nélkül 21%-os növekedés.

Nagy eredmény.

"én nem láttam ezt a "jobban csinálásra" való hajlamot az ellenzék kommunikációjában."

Ezt megértem, én se látom, hogy mennyit mutatsz, ha becsukom a szemem.

Csak nem kéne becsukni a szemed.

"Szlovákiában és Csehországban is több autót gyártanak le, mint Magyarországon"

Elég vicces, amikor nem tudsz olvasni.

Nem arról beszéltem, hogy mennyi autót gyártanak, hanem hogy a GDP milyen arányban támaszkodik egy-egy területre.

"én nem éreztem az átütő jóllétet és a gazdasági függetlenség fantasztikus hatásait"

Persze, mivel még nem került kormányra olyan párt, ami építene a kkv-kra.

Ilyen párt jelenleg az ellenzékben van.

"Mindenkinek van ebben a kisvárosban is munkája, csak az életszínvonal alacsonyabb úgy 10-20%-al"

Erről kérült egy alapos kutatást, amit neves szakemberek csináltak, mert nem vagyok kíváncsi a hasraütés alapján beírt számokra.

Ilyet én is tudok.

Tegnap bementem az mszp uralta városba, ahol még a csapból is arany folyt.

"a liberális kulturharccal nem értek egyet, károsnak tartom a Pridet ebben a formában"

Én a fasizmus tartom károsnak, mégsem jövök azzal, hogy tiltsunk be téged vagy a kommentjeid.

"szerintem semmi szükség nincs oktatásban LMBTQ-ra."

Felteszem szerinted a Föld is lapos, mivel megint egy olyan kijelentéssel vitatkozol, ami szembe megy a tudomány jelenlegi helyzetével.

Meg lett állapítva, hogy ha nem beszélsz erről a gyerekeknek, akik ilyet tapasztalnak, akkor gyakoribb a depresszió, ahogy ha a társaiknak nem beszélsz, akkor a kiközösítés, ami öngyilkossághoz vezet.

Te most az öngyilkos kisgyerek számát szeretnéd növelni. Emelett érvelsz.

"Aki nem tud 2,5 millát félretenni, az miből tartaná fent a kocsit?"

Jó, szépen sorban.

Egyrészt, ha valaki minden hónapban 10 ezret tud félretenni, akkor ha már lenne kocsija, akkor tudná használni, viszont 2.5 millióhoz 21 évre lenne szüksége.

Még ha 20 ezret tud félretenni, akkor is 10 évre.

Egy eszköz fenntartása olcsóbb általában, mint megvétele. Ugyanígy van a porszívó is. A porszívó ára is lehet egyszeri 100 ezer foritn, de használni sokkal olcsóbb.

Másrész, segíteni azoknak kell, akik NEM tudják megvenni, nem pedig azoknak, akik igen.

"Segíteni azon lehet, aki önerőből is képes valamire"

Ez pont hülyeség, mivel neki kell kevésbé segíteni.

Amúgy elég röhej, hogy szerinted, ha valakinek az asztalra kerül kaja, akkor annak adjunk többet, de akinek ne, az éhezzen, mivel annak kell segíteni, aki önerőből is le tesz valamit az asztalra.

Ez eléggé álnemzeti.

"De itt megint véleménybeli eltérést próbálsz tényként előadni"

Az nem vélemény kérdése, hogy egy csávónak, aki 50 millió helyett 47.5 millióért vesz autót, az a pénz jó helyen van-e.

"Szerintem pedig akinek semmilye nincs, az annyit is ér"

Pontosan, így határozzák meg magukat a fasiszták is.

Mellesleg ezzel kb. minden tanárnak beszóltál, ami szép munka.

2019 bp-i átlag albérlet ár 160 ezer, tanári kezdő fizetés nettó 130.

Ja, lószart nem érnek a tanárok.

Az ilyen barmok miatt tart itt ez az ország ahol, mint te.

Évről évre rosszabb helyzetben vagyunk, rohad minden és szeritned jó irányba haladunk.

A tanárok 50%-a 50 év felett van.

Úgy sikerült 21%-os GDP növekedést összehozni, hogy kétszer ennyi EU-s támogatást kaptunk.

Az egészségügyben MINDEN 4.(!) haláleset megelőzhető lenne.

Az mszp alatt valamiért az egészségügy még EU-s szintén középmezőny környékén volt, most meg az utolsó 3-ban vagyunk.

Mennyire kell sötétnek lenni, hogy ignoráltad, hogy a honfitársaid és az országod haldoklik?

"Én SZÉGYELNÉM magamat, ha 2,5 millát nem tudnék félretenni,"

Akkor takarodj ki az utcára és mond bele a tanárok szemébe, akik adott esetben heti 60 órát dolgoznak.

Ne névtelen pofázz a neten, hanem mond az emberek arcába, hogy akik a jövő generációját nevelik, azok senkik.

Szánalmas gerintelen idióták... Magukat megnemzetinek képzelik, amikor a szakma elitje is megmondta, hogy a fidesz fasiszta...

Szánalmas...

2021. nov. 8. 20:25
 12/15 A kérdező kommentje:

Azzal kezdtem a kérdés kiírását, hogy a tanárok alacsony bérezését egy kritikus problémának tartom: "Oktatásban a bérek katasztrofálisak.".

Belőlem nem az empátia hiányzik a szegények iránt. Egyszerűen úgy gondolom, hogy az, hogy te valakinek úgy segítesz, hogy minden nap végén az asztalára teszed a kaját, az egy undorító kapcsolatot eredményez, ahol az egyik fél kiszolgáltatott. És ha nagyban csinálja ezt valaki, és az összes szegény asztalára a nap végén kaját tesz, azzal nem oldja meg a problémát, nem segít semmit ezeken az embereken. A saját önértékelésemben is meghatározó ez: rosszul érezném magamat, ha dolgozó emberként más pénzéből élnék meg, azt érezném, hogy én kevesebbet érek. Ha nem találnék munkát, azt érezném, hogy én semmit nem érek ebben a társadalomban, nincs szükség rám, működik nélkülem is a világ, nem kellek sehova. És nyílván segítségre szorulok, de nem olyanra, hogy nap végén kapok egy csekket, hogy tessék, nesze itt a pénz, amit te képtelen voltál megkeresni. Gazdaságfejlesztés, munkahelyteremtés, minimálbérnövelés, ami orvosolja ezt a problémát.

A gazdagok sóvárgó irigylése pedig már más kérdéskör. Te sajnálod a 47,5 millástól a támogatást, én sem ragaszkodok ehhez, hogy ne legyen felső plafonja ennek, de az önerő szerepét mindenképpen fontosnak tartom.

Az államadósságra visszatérve, meg se fordult a fejemben, hogy nem gazdasághoz mérten beszélünk erről, semmi értelme nincs erről nem GDP arányosan beszélni. Nem is tudom, hogy egyáltalán van-e olyan EU-s ország, aki fizeti vissza a hiteleket, s nem a gazdaságának a még nagyobb mértékű növelésébe fekteti azt be.

GDP növekedést is hülyeség csak így önmagában szemlélni. Nyílván nem Orbán zsenialítása az, hogy növekedik a GDP, az egész régióban növekedik, ez a tendencia, és semmi értelme nincs erről önmagában beszélni, hisz a világválságot sem Gyurcsány idézte elő, s a Covidot sem O.V., külső tényezők határozzák meg a növekedés mértékét. Ugyanakkor az összehasonlításnak már van értelme:

2002-ben Csehország és Magyarország között az egy főre jutó GDP különbség 1500 USD volt a csehek javára. 2010-ben 7000 dollár a csehek javára. 2002-ben a magyar és a Szlovák egy főre jutó GDP ugyanannyi volt, 2010-re kb. 3500 dollár/fő-vel volt nagyobb az egy főre jutó Szlovákia javára. Szlovénia 5000 dollárral volt előttünk 2002-ben, 2010-re 10 000 dollára növelte az előnyét.

Szemben az elkövetkező 8 évben tartottuk ezt a 3000 USd-s különbséget, Csehekkel az 5000-est, Szlovénekkel a 10 000-est. Sajnos közeledni nem sikerült, de legalább a mélyzuhanás megállt. Covid válság alatti teljesítményt nehéz elemezni, mert nincsenek pontos adatok mindegyik országról, de legalábbis a hvg szerint jól teljesítettünk:

[link]

Az LMBTQ iskolai oktatására rátérve pedig, az, hogy a gyerekeknek nem kell kifejezetten LMBTQ-t tanítani, nem jelenti azt, hogy el kell titkolni előlük, hogy létezik homoszexualítás, ahogy azt sem jelenti, hogy a tanárokat nem kell képezni az ügyben, hogy hogyan kezeljék le az ilyen gyerekeket, hogyan segítsenek nekik és hogyan kommunikáljanak erről az osztály felé. A szülők felelősége is fontos. Ugyanakkor nincs tárgya ennek a beszélgetésnek, mert az, hogy én mit értek az LMBTQ iskolai propagálása alatt, azt nem fejtettem ki. Nem egy világnézeti összrovatot terveztem írni ide, bár lassan az lesz belőle. A szexuális felvilágosítás része kell legyen az is, hogy létezik homoszexualítás, ugyanakkor ezt a felvilágosítást csak és kizárólag szakember végezheti és nem LMBTQP mozgalom tag, neki semmi joga nincs a gyerekeknek szexualításról beszélnie, tehát ehhez hasonló foglalkozásoknak szerintem nincs helye az iskolában: [link] Illetve az öngyilkos, bullingolt gyerekek, mint jelenség az kezelendő, ennek csak egy vállfaja az, mikor egy tinit azért bullingolnak, mert homoszexuális, egyáltalán nem szabadna iskolában olyan mértékű csúfolódás legyen, ami lelki sérülést okoz, függetlenül attól, hogy miért történik ez. És szerintem ezt a problémát nem úgy kell megközelíteni, hogy a melegeket ne csúfolják, hanem úgy, hogy senkit sem.

2021. nov. 8. 21:49
 13/15 anonim ***** válasza:
43%
Kedves kérdező, ilyen az amikor valaki gondolkodik és nem csak zabálja MZP beszédeit és az ellenzéki cuccokat. Nagyon kevesen jutnak el ma Magyarországon a te szintedre, hogy felfogják mi történik az országban
2021. nov. 8. 22:09
 14/15 anonim ***** válasza:

Alacsonyabb bér mellé alacsonyabb adózás, vagy adókedvezmény.

Vagy ha ez nincs, akkor értelmes bérek.

Magas ÁFA.

Inkább a multiknak kéne adózni, illetve lehetne néhány alapvető élelmiszer akár áfamentes is.

2021. nov. 10. 16:37
 15/15 anonim ***** válasza:

Egykulcsos adó egy katasztrófa.

Adókedvezmények nélkül is jöttek multik.

Adókedvezményeket meg juttatásokat meg szociális alapon kellene mert nem hasznosul úgy egy milliókat keresőnél mint egy átlagkeresőnél a támogatás.

2021. nov. 11. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!