Mi az oka, hogy a tanárokat kihagyták a béremelésből?
"Jövőre "csak" 10%-os béremelés? Csak? "
Azt is vedd figyelembe, hogy a minimálbér 20%-al emelkedik és ez nem érinti a pedagógusbéreket, tehát a 10% az kevesebb a minimálbéres emelésnél
11 " egyetemen oktatok....Mérnöki diplomával, nyelvvizsgával, 10 év munkatapasztalattal keresek annyit, mint egy kezdő szakmunkás."
Miért csinálod? Komolyan érdekel.
11#
Nem tudom,hogy tel hol oktatsz, nekem a legtöbb egyetemi tanárom hobbiból oktatott.
Volt nekik vállalkozások, vagy versenyszférás és mindegyikük jómódú volt.A PHD képzést sokan kapcsolatépítésre használják, persze, van, aki nem tud élni a lehetőségekkel.
Mondjuk műszaki területen ez olyan, mintha leszednél egy almát a fáról ágaskodás meg létre nélkül...
"Aztán hogy jön ki az az 55-60 óra? Mert a suliban legtöbben 20-24 órát tartanak egy héten."
Anyukám tanár, a diákjaival többet foglalkozik, mint a saját gyerekeivel. Reggel sokszor 7-től már ügyel, 2-3 közt végez, aztán minden délután még dolgozatot állít össze, dolgozatot javít, adminisztrál, szülőknek ír vissza, igazgatónak a hülyeségeire válaszolgat. Mellette versenyre készít fel, külön feladatokat gyárt folyamatosan a tehetséges meg a lemaradt gyerekeknek, iskolain ünnepélyek műsorát állítja össze, ide-oda kísérgeti az osztályát, munkaközösségi megbeszélésre megy, tantestületi értekezletre megy, fogadóórára megy, szülői értekezletre megy, kötelező továbbképzésekre jár, írja a portfólióját, stb. Gyűlölöm, hogy tanár, mert sosincs szabadideje, mindig hozzá kell alkamazkodnuk.
Apa IT-ben dolgozik, rendes kiszámítható 8 órában, nem hordja haza a munkáját. És négyszer annyit keres, mint anya.
Épeszű ember nem megy tanárnak. Főleg egy fiatal, mert a kezdő tanár 145 ezret kap. Vicc az egész, én az egyetem mellett diákmunkásként többet keresek.
Utolsó válaszoló, ezt írhattam volna én is. Sokan azt nem veszik figyelembe hogy nekik nincs vége a munkának azzal, hogy a hazajönnek az iskolából. Otthon még dolgozatot javít, felkészül a következő napi órákra, csinálja a minősítést hogy párezer Forinttal többet kapjon, külön tanmenetet ír a képességzavaros (talán ez a nevük) gyerekeknek, eljár továbbképzésre stb, stb.
Én autószerelő lettem, sokkal jobban keresek mint édesanyám, aki tanítónő.
Már többször mondtam neki hogy amennyi baromságot meg kell csinálniuk, én biztos nem csinálnám ennyi pénzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!