Jól csinálta viki hogy a déli határtól is építettet gázcsövet hogy nekünk ne legyen probléma hogy az oroszok elzárják?
Szerintem egyik hatalom se szívbajos, amikor éppen nyomást akar gyakorolni.
Mint írtam, az EU felé/felől tudtommal nincs érdemi szállítási kapacitásunk, de ha lenne, akkor se vagyok benne biztos, hogy az lenne a legmegbízhatóbb útvonal. Akár valamiféle nyomásgyakorlási szándékkal, akár csak azért, mert „járni jár ugyan, de nem jut”. (Láthattuk a vakcínák elosztásánál hogy járt Kelet-Európa, amikor még szűkösen volt belőle.) És akkor az árakól még nem is esett szó.
Ukrajnáról egyezik a véleményünk.
Törökország tenyleg veszélyes ilyen szempontból, de ők egyelőre nem ellenségesek a magyarokkal, ahogyan Putyin sem.
Minél több forrás, minél több útvonal, minél nagyobb tároló: annál kisebb kockázat.
Emlékszem, tán 2008 volt, hogy Ukrajna 6-8 napra lezárta a tranzitot, elég para volt egy hideg tél közepén.
Jól mondod, csak annyit pontosítanék, hogy nem hogy „belekeverték még az USA-t is”, hanem ikább pont az USA volt az, amelyik nyílt és burkolt eszközökkel is kavarta az egészet.
Egyrészt mert meg akarta szivatni az orosz medvét, másrészt el akarta adni az EU-nak az LNG-jét (a palagázt) jó drágán. És egyes vélémények szerint a Nyugat-Európai nagy zöld szervezetek is kaptak onnan támogatást (akik keresztülvitték, hogy Merkel leromboltassa a német atomerőműveket), tehát még Németország és így Európa általános meggyengítésének szándéka is feltételezhető.
Trump is, Biden is próbálta ellehetetleníteni az Északi Áramlat 2-t, de a németek is tudtak számolni, és nem hagyták magukat, az USA pedig nagy nehezen elengedte a kérdést.
A többivel egyetértek.
Csak szegény lengyel barátainkat sajnálom; érthető a szilárd orosz-ellenességük, de nagyon úgy néz ki, hogy most két szék közt a pad alá estek. Nem véletlenül szeretnének mostmár atomerőműveket akár az ördögtől is, csak ne orosz legyen. De mikorra nesz még azokból valami? És miből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!