Mi Márki-Zay Péter rezsicsökkentésről a véleménye?
Ha jól értem:
Nem érezzük az energiatakarékosság szükségességét.Mivel a szolgáltatónál a kormány mesterségesen alacsonyan tartja az árakat.Magyarul a kormány fizet a szolgáltatóknak hogy adják olcsobban az energiát, amit a kormány az adófizetők pénzéből (A Te pénzedből) fizet.Ahhoz hogy fentarthatóbb legyen a gazdaság igen is érezni kell az energia árak súlyát mert ha nem érezzük akkor nem sarkalunk senkit se spórolásra/takarékosságra.
Elég gyenge (más jelzőt akartam írni) okfejtése ez Márki-Zaynak. Az ipari felhasználók költenek keveset energiatakarékos megoldásokra. Falvakban szinte mindenütt, most télen, már 18 órakor sötétek a házak ablakai, legfeljebb a tévé képernyője világít.
Nem jól érted. Kizárólag a lakossági felhasználók gáz és áramdíjai hatósági (állami) árak, az ipari fogyasztók a valódi piaci árat fizetik, azaz náluk nincs rezsiár. Így a gáz és áramszolgáltatóknál kiegyenlítődik, és semmi pluszt nem fizet nekik az állam.
A nem lakossági fogyasztók a piaci árat fizetik, ez sokkal több, mint amennyit a rezsi-csökkentett lakosság fizet.
Így a szolgáltatóknak fizetett ipari plusz és a lakossági mínusz kiegyenlíti egymást, veszteség nem éri a szolgáltatókat.
15#
De ha a munkáltatók fizetik a lakosság teljes sporolás nélküli többlet rezsikiadását akkor ez nagyságrendekben kihat a fizetésemre is nem?nem vagyok közgazdász meg nem is értek hozzá de józan paraszti ésszel ez logikus nem?
Semmi akadálya, hogy te piaci árat fizess, csak jelentsd a szolgáltatód felé, hogy nem vagy lakossági fogyasztó.
17#
Szóval ha lenne súlya az áraknak a lakosság jobban spórolna ezálltal több pénz maradna a munkáltatok zsebében aminek köszönhetően versenyképesebb fizetést tudnának biztosítani. Ilyen összefüggések közepette a Rezsicsökkentés nem jelent semmiféle csökkentést csak jólét csökkentést az országban.
Észosztásnál eléggé hátul lehettél ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!