Minden román felelős Trianonért és a magyarok romániai elnyomásáért, vagy csak egyes személyek?
#31 JÓVANEZÍGY?! Vagy ha nem tudsz vele mit csinálni akkor mindegy, rúgj fel te is egy románt?! Legalább nem lógsz ki a sorból és erősödik a közösségérzeted!
Ha úgy is ilyenek vagyunk (emberiség) és mindig is mindenki ilyen volt akkor úgy sem tudunk mit kezdeni vele, adjuk hát át magunkat a fékevesztett gyűlöletnek.
Szerintem ott kezdődik a (bármilyen) fejlődés amikor kilépünk a komfortzónánkból és nem folytatjuk a gyűlölködés, sipákolás tradícióját hanem megpróbálunk abból építkezni ami van és kooperáción alapuló, közös megoldásokat keresünk a lehetőleg KÖZÖS fejlődés érdekében. Ehhez az kell első lépésben, hogy nem azon vinnyogunk, hogy hol van az a gесis országhatár mert kuгvárа irreleváns.
Milyen velünk ellentétben? A legjobboldalibb ország az egész EU-ban ez a mongoloid, Európába nem illő, Putyin Nagyúr birodalmába visszavágyó, tradicionális, nemzeti keresztény-konzervatív barbár állat nép.
Szóval ha a világ többi nacionalistájának nem tudom elmagyarázni akkor inkább várjam a támadást és gyűlöljem előre őket, így a mi népünk fog majd kikerülni győztesen a harcból. A legjobb védekezés a támadás alapon.
Bassza meg a nemzeti öntudat. Mindegyik, nemzettől függetlenül. A legretardáltabb dolog az egész világon ami miatt nem bírunk leállni a kibаszott háborúzással.
34-es, bár nem tetszik maradéktalanul, AHOGY megfogalmazod (némi érzéketlenséget mutatsz az erdélyi magyarság jogos fájdalmaival szemben), de LÉNYEGILEG veled értek egyet: a politikai-történeti revansizmusnak véget kell vetni!
Sokkal inkább a regionalizmus, az autonómia a kiút. Erdély TRAGÉDIÁJA, hogy Budapest, Bukarest, Bécs és Konstantinápoly játékszerévé vált és gyarmatosító logikával közelítettek hozzá a magyarok és a románok is.
Erdély aranykora az önálló államiságának időszaka volt. Mindig akkor volt a legjobb itt élni, amikor sem Butarestnek, sem Butapestnek nem volt elég ereje maga alá gyűrni ezt a csodálatos, páratlan szépségű és gazdagságú régiót: magyarok, románok, szászok, szászok, cipszerek, zsidók, örmények, cigányok közös hazáját.
Mi itt igazán boldogok tudnánk lenni, ha végre Budapest és Bukarest is békén hagyna. Én tudom szeretni a román szomszédomat, ő is engem - és a maradék kevés szászokat, zsidókat, svábokat is (akiket a román és magyar nacionalizmus tüntetett el innen).
Olyan szép lenne, ha Erdély az erdélyieké lehetne, nemzetiségtől függetlenül. Mi azonnal ki tudnánk egymással egyezni, vérontást itt mindig a román és magyar fővárosból irányított gyarmatosítók rendeztek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!