Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek is van úgymond...

Árokpart kérdése:

Szerintetek is van úgymond csavar a mostani kormány egészségügyi politikájában?

Figyelt kérdés
Jó jó rendben van az igaz, hogy nincsenek szerencsére kórházbezárások, nincsen vizit meg kórházi napidíj, volt orvos és ápolói béremelés a hálapénzt is vissza akarják szorítani ez is mind pozitívum. Viszont burkoltan azért az embereket kissé terelgetik a magánegészségügy felé nem? Tegnaptól újra visszatértek a katonák a kórházakba, újra látogatási tilalmat vezettek be, jó igaz, hogy újra emelkedni kezdett a járványgörbe, de oltott hozzátartozó sem látogathat oltott beteget. Őszintén ha egy kicsit magunkban elgondolkozunk, ki szeret olyan kórházba menni ahol ha valaki netán bevisz a mentő a hozzátartozó közvetlenül nem fog tudni semmit róla vagy ha elmegy otthonról a kórházba amíg haza nem engedik szintén, ne mondja senki, hogy ez nem inkább börtönre hasonlít. Az embernek irónikusan, viccesen mondva sajnos elveszik még a betegségtől és a gyógyulástól való kedvét is. Tehát ezen intézkedések tükrében nem lehet ez burkolt ösztönzés, hogy inkább spórolj ha beteg leszel, mert csak akkor tudsz hasonló kórházi ellátást kapni olyant ami még 2 éve az állami egészségügyben természetes volt ha magánkórházba mész. Mi erről a véleményetek?
2021. nov. 2. 12:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeség. Járvány esetén szokott lenni látogatási tilalom a kórházakban már COVID előtt is, ettől ez nem börtön.
2021. nov. 2. 12:36
 2/12 steven95 ***** válasza:

Aham, tahát az új közalkalmazotti szerződesre gondolsz, hogyha közegészségügyben dolgozol nem lehet mellékallásban magánprakszisod?

Vagy, hogy most lehetetlenítették el a magán meddősségi klinikákat?

Én ebben semmit nem látok a pénzmutyin kívül.

2021. nov. 2. 12:56
 3/12 A kérdező kommentje:
2-es Ne viccelj nem vagyok doki, sajnos annyira nem vagyok okos bár az lennék akkor lehettem volna talán. Nem most kizárólag mint beteg szemszögből közelítettem meg a kérdést.
2021. nov. 2. 13:04
 4/12 steven95 ***** válasza:
Arra akartam utalni, hogy a lábadozó közegeszségügyből a leépíteni kívánt magánba terelné az embereket? Jó vicc...
2021. nov. 2. 13:14
 5/12 anonim ***** válasza:
76%

Nincs abban semmi csavar. Egyértelmű a szándék, hogy akinek van pénze, az a magán egyészségügyet vegye igénybe, ahol nincs várólista, pontos időpontra mehetsz és még az ellátás színvonala is magasabb.

Szemben az ingyenes ellátással, ahol teljesítményvolumen korláttal gondoskodnak róla, hogy a várólisták ne tűnhessenek el.

Mindeközben, 2013-tól kezdve ugyanis magán egészségbiztosítás adható munkáltatói juttatásként, vagyis cafeteriaként, méghozzá teljesen adómentesen.

2021. nov. 2. 13:17
 6/12 anonim ***** válasza:

Teljesen nyilvánvaló, hogy egy társadalom olyan közszolgáltatásokat tud megengedni magának, amit az átlagos adófizető meg tudna vásárolni a piacról.

A másik, hogy ezekben a rendszerekben az egészségügyi kiadásokat nagyrészt öregkorában költi rá a rendszer az emberre.

Szerintem alapvetően nem rossz az, amit a befizetéséért kap az átlagember.

2021. nov. 2. 13:24
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem alapvetően nem rossz az, amit a befizetéséért kap az átlagember"

Már ha megéri.

Kardiológiára 4 hónapos az előjegyzés. Akinek a szivével meg a keringésével komoly gondok vannak, annak ez a négy hónap pont elég lehet, hogy már ne legyen szüksége ellátásra.

2021. nov. 2. 14:56
 8/12 anonim ***** válasza:
48%

hát esetleg ne az utolsó pillanatban menjünk orvoshoz a problémákkal, és nem tűnik olyan soknak az a 4 hónap

10 évig nem törődsz a magas vérnyomásoddal, aztán kiakadsz 4 hónap várólistán

szerinted amerikában úgy van, hogy te leszarod a saját egészségedet, és a biztosító kikezeli a nemtörődömségedből adódó betegségeidet?

2021. nov. 2. 15:08
 9/12 anonim ***** válasza:
55%

Nincs benne semmi csavar. Roppant egyszerű. Onnan lehet lopni, tehát onnan lop, minden csavar nélkül. "nincsenek szerencsére kórházbezárások" - te most hülyéskedsz vagy nem tudod miről beszélsz?

Szerinted kórház, ahová talán bemehetsz, de ellátást biztosan nem kapsz? Na jó, ha kellően erőszakos vagy, egy év múlva. A házban egy középkorú nőnél rákot diagnosztizáltak. Kapott időpontot MR-re. Sajnos az időpont előtt két nappal meghalt - több hónap után.

A járványügyi korlátozások a világon mindenütt, minden járvány esetén természetesek. Nálunk azonban nincs egészségügy. Azt a keveset, ami még vegetál, és ahol többnyire se emberi szót, se eszközt, se alapos vizsgálatot nem kapsz, még pótcselekvésnek sem nevezném.

2021. nov. 2. 15:13
 10/12 anonim ***** válasza:
53%

"A házban egy középkorú nőnél rákot diagnosztizáltak. Kapott időpontot MR-re. Sajnos az időpont előtt két nappal meghalt - több hónap után."

Hogyan diagnosztizálták a rákot, hogyha a rákdiagnózis eszköze maga a drága vizsgálat amire a várólisták vannak?

Ilyen kamu sztorik nem nagyon segítenek.

2021. nov. 2. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!