A csecsemő, illetve a gyerekkori oltásokat, hogy lehet érvként felhozni ezzel a vacak covid elleni oltással kapcsolatban?
Ég és föld a különbség. Amit fiatalkorunkban megkapunk az egy életen keresztül véd minket. A gyermekhalandóság jelentősen visszaszorult ennek is köszönhetően.
Ezt a szezonális covid elleni löttyöt meg mindenféle mérlegelés nélkül nyomják mindenkibe, már-már kötelező jeleggel.
Én meg azt nem értem, hogy akik azt próbálják igazolni, hogy a gyerekkori oltások annyira mások, mint a Covid oltások, azok miért mennek el durván a másik végletig, és miért állítanak olyan dolgokat a gyerekkori oltásokról, melyek nem igazak.
A tetanusz oltást hatszor kaptam meg gyerekként, mégis kaptam emlékeztető oltást, amikor elvágtam a lábam egy tányérral. A TBC elleni immunitást már 12 éves koromban is ellenőrizték, mert éppen járvány volt, és kaptam is emlékeztető oltást, mert kicsi lett a piros folt a karomon.
Ha mindenáron párhuzamokat keresel, akkor ott van az influenza oltás. Évente kell ismételni, minden évben más influenzatörzseket tartalmaz, ergó minden oltás "kísérleti oltás". És a legjobban eltalált szezonokban is 50-60 százalék körül van a hatékonysága. Amiatt mégsem rí senki.
10! olyan sok számtalan "orvosi" figyelmeztetés van, hogy egyet sem tudsz linkelni...meg lényecskék a vérben, ami gondolom a végén majd összeáll egy naggyá és a mellkasunkból tör elő mint a xenomorf!
Ne csodálj, hogy minden honnan kitiltanak ennyi hülyeséggel.
"#8 Nem lehetsz valami igényes."
Hol van előírva hogy igényesnek kell lennem? Linkeld be a paragrafust!
A tetanusszal azért nem szórakoznak, mert jobb esetben többhetes mesterséges lélegeztetés, rosszabb esetben halál lehet a vége. Nyilván lehet vitatkozni, hogy milyen sérülés esetén indokolt, de jobb biztosra menni.
Az emberi szervezet meg bonyolult, de az oltások mégis az orvoslás egyik legnagyobb sikertörténete, mivel találtak egy módot, amivel az immunrendszert fel tudják készíteni egy kórokozóra, anélkül, hogy át kellene hozzá esni a betegségen.
De ha már arról szól az eredeti kérdés, hogy a gyerekkori oltások mekkora csodák. Nem, nem azok. A BCG oltás például csak 50-60 százalékos védelmet nyújt még gyerekként is a tuberkolózis ellen. Az antibiotikumoknak és szűrésnek is köszönhető, hogy mára nem egy akkora probléma, mint száz éve volt.
Semelyik oltás nem csodaszer, semelyik nem 100% hatékonyságú, és egész életre nagyon kevés nyújt védelmet.
15! A józan észt tényleg blokkoltál pl. azoknál, akik nem veszik föl az oltást.
Most gondoljunk bele, van egy veszély, amit elkerülhetsz -akkor a józan ész azt diktálja, hogy mindent megteszel, hogy elkerüld- ez a józan ész, nem? De. Akkor e logika mentén mindenkinek oltatnia kéne, mert még a legrosszabb oltás is jobban véd a semminél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!