Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért él jobban a Német, mint...

Miért él jobban a Német, mint a Magyar ?

Figyelt kérdés

Magyar fizetés : 1000 Ft , 1Kg kenyér 100 Ft , melyet 1 óra alatt állít elő

Német fizetés: 2000 Ft , 1kg kenyér 200 Ft, melyet fél óra alatt állít elő.

Csak egy példa volt.

A Német korszerű technológiával tudja előállítani fele annyi idő alatt, de a technológia dupla annyiba kerül, mint a Magyar.

Szóval mitől van, hogy elhúznak egyesek, mások meg lemaradnak ? Lehet, hogy csak és kizárólag a technológiától függ minden ? Feltételezvén, hogy egyik ország kormánya sem szórja jobban a pénzt , mint a másik.

Kérdem én, aki nem ért a politikához.

2021. okt. 30. 23:05
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Ja nem fejeztem be a mondatot. Szóval 40 évvel ezelőtt tudtommal nem volt jellemző, hogy a Németek külföldi , olcsóbb munkaerőt alkalmaztak.
2021. okt. 31. 12:43
 12/13 anonim ***** válasza:

Én 7 éve élek Németországban a családommal, az eltérések a saját tapasztalatomon alapulnak:

- jól akar élni, ezért tenni akar és tesz, nem a csodát várja az államtól

- a spóróláról: ők egy havi kiadást fejenként kb 800-1000 euróban szabják meg, gyereknek 400-500 egy háztartásban. Albérlet nélkül, ez csak a kaja, pia, fest, szórakozás, luxuscikkek. Tehát nem igazán spórolnak ilyeneken. Az oktoberfesten képesek 10-15 eurót egy korsó sörért kiadni meg 6-8 eurót egy sima schnitzeles zsemlére. Ha vannak 5-en egy családban azért nem épp spórolás. Hétvégén állandóan kirándulnak, ami szintén nem olcsó. Amin spórolnak az a viz, fütés, rezsi inkább. Cuccokat is inkább rendelnek a Zalandoról, About Youról, Amazonról..stb, amik szintén nem az olcsóbb kategória.

- A trágya munkát nem csinálják ez tény. Dolgoztam 2 gyárban is, a fönökségen kivül alig volt német a soron...

- "A németek azért érnek jól, mert oda szivattyúzzák a más országokban (pl Magyarországon is) megtermelt hasznot" -- Ebben igaza is van a válaszolónak, a sok más ország olcsó munkaereje nekik rengeteg hasznot hoz. Nem mindegy hogy egy magyar Merci gyárban 1300 ft az órabér, vagy a német mercigyárban 13 euró.

- "Német életmód: Spórolás mindenben, otthon pulcsiban ülnek, gyereknek semmilyen játékot nem vesznek meg." ---- Ez nem igaz, annyi játékuk, ps4-ük meg drága cuccokat rendelnek, meg kapnak a kölykök, hogy borzasztó. El is vannak kapatva rendesen...

-"meg az sem elhanyagolható, hogy míg ők a második világháború után amcsi segélyből építhették ujjá az országot," ---- részben igaz, a kelet-német oldal most is szegényebb és elmaradottabb, ott, ahol az oroszok voltak.

-"ott erős szakszervezetek vannak, gyakorlatilag minden dolgozó szakszervezeti tag." ---- ez is igaz, itt sokkal jobban kiállnak a dolgozóért.

2021. okt. 31. 16:41
 13/13 anonim ***** válasza:
A minimálbér a megoldás könyörgöm ki farncot érdekelnek a munkáltatók olyanok kelenek akik fizetnek akik meg nem azokat el kel zavarni.Jó hogy, majd 140000 ft dolgoznak emberek 500 ft benzin mellett hogy, főnöknek legyen 6 háza.De itt megint az jön amit én mondtam a 3,4,5 házat már nem itt veszi meg és nem a Magyar gazdaságot erősíti.Nézd már meg hány ner lovag nyaral itthon egy sem mindegyik körbe utazza lopot yachtal a világot túlárazót utakon.A minimálbéres itthon fog nyaralni meg vásárolni.40 ével ezelőtt te ha átmentél a határon fejbe kaptál golyót persze hogy, nem alkalmaztak olcsó munkaerőt.Nem úgy volt mint ma hogy, a migrásnak több joga van mint az állampolgárnak és le se videózhatód a migránst mert jogai vannak .Meg mindenhol igazoltattak a határon ma meg se állítanak.De nem is értem minek győzködlek nézd már meg a többi gazdag országot sehol nem fizetnek ilyen rosszul mint itt.Már mindenhol rá jöttek hogy, lent kel építkezni nem fentről lefele de hát ez alap logika de mindegy. A második lépés meg ki tiltani a szerencse játékot meg az alkoholt mert itt az is rengeteg embert tesz tönkre.De egyik kormány se beszél erről mindegyik a nem váltó óvodások meg hasonló barmomságokal jönn.Bele se gondolok hány család ment tönkre az alkohol meg a szerencse játék miatt.Én is egyik munka társamon vettem észre normális volt meg minden azt meg tudtam hogy, játszik és sokszor nem értetem miért volt ideges akkor rá jöttem akkor vesztet sok pénzt.
2021. okt. 31. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!