Mivel az ország 2/3-a át van oltva, akkor meg is van a 2/3-a a Fidesznek jövőre?
Főleg ez után a lépés után:
Nettó kib@szás az oltatlanokkal szemben, nem hagyják békén őket.
Egyvalamit nem értek csak. Aki nem akarta oltatni magát, okkal tette, nem fél és/vagy önként vállalja a kockázatot, akkor miért kell minket b@sztatni ha egyszer az oltottra már nem jelent veszélyt? Mi oltatlanok meg hadd döntsük már el egymás közt hogy akarjuk-e azt a sz@rt vagy sem.
Nyolcvankilencezerszer el lett magyarázva, hogy nem te vagy egyedül a bolygón, a megfertőződés lehetőségével a járványt is fenntartod, mások halálához is hozzájárulsz.
Tudod ez olyan mint a cigi vs. pia. Senkit nem érdekel, ha halálra iszod magad, mert az alkoholizmusodat nem adhatod át egy ártatlannak. De cigizni nem engedünk közösségi terekben, mert a te bagófüstöd a melletted állónak is adhat tüdőrákot.
Kit érdekel, hogy ki mit vállal?
Szerinted besétálhatsz a NAV-hoz bejelenteni, hogy te mostantól kezdve vállalod a saját egészségügyi kiadásaidat és ezért nem fizetsz TB-t?
Nem dilettáns Amerikában, Libertariánusfalván élsz, hanem egy kollektivizmusra alapuló európai szociáldemokráciában.
#6 Ja neked az a bajod hogy a te (meg több millió oltatlan) adójából kell engem feléleszteni ha gond van...? Téged meg az én (meg több millió oltatlan) adójából raknak össze egy esetleges baleset esetén. Fifty-fifty, ez ilyen. Lehet a te hibádból lesz a baleseted, akkor te vagy a hibás nem? Akkor te is fizesd zsebből, ne a TB-d más adójából. Ha már ez a problémád...
A cigis példához meg annyit, igen, a füsttel másokat is károsít, de a legjobban az károsít aki a dohányterméket gyártja nyugodt szívvel, sok MILLIÓ ember halálát okozva közvetve. Ja, hát az nem baj... Ahogyan az se baj hogy a kocsmáros gazdagszik azon családokat tönkretéve és hosszú távon halálba küldve a piálót.
Én vállaltam hogy nem oltakozok, de legalább egészséges maradok, adót fizetek mert dolgozok, és családot tartok el. De az többet fog érni aki halálba issza magát rövid úton a kocsmában, de legalább be van oltva.
Függetlenül attól, hogy nem értek egyet a kérdező hisztijével, Amerikát mindennek nevezném, csak dilettánsnak nem. Mondom ezt úgy, hogy 6 évet éltem kint, és pofátlanul igazságtalanul jó ott az élet Európához képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!