Tegyük fel, minden uniós pénzt az országba költenek és nem sikkasztják el... Akkor Magyarország lehetne fejlett ország?
Mi volt ebbe a hazugság??
Az,hogy külföldön egy nagybevásárlásra a fizetés 1-2%-a megy el,nálunk meg 3-4%-a??
Ugyanezek az arányok régebben szerintem jobbak voltak.
De gonolom te is kaptál egy trafikot annak idején..
#21 Attól mert leírsz egy újabb hazug állítást nem igazolod az előzőt.
Betettem a linket megnézhetted volna hogy mekkora reálbér változások voltak az elmúlt években. Nem tetted, hát akkor segítek megérteni.
A reálbér jelenti azt hogy mennyit tudsz megvenni a pénzedből. Ez az amikor az inflációval már korrigálták a jövedelmet és nem csak azt nézik, hogy mekkora a fizetésed 10 éve meg most, hanem azt is hogy mennyibe került a vízdíj, a bérlet, a hamburger meg az internet 10 éve és most.
A reálbér változása pedig 2012-ben volt utoljára negatív, azaz akkor veszítettek a bérek az értékükből, azóta pozitív, vagyis többet tudsz vásárolni belőle, mint előtte. A 2013-as +2%-tól ment felfelé, 2018-ban már majdnem 8% növekedés volt. A tavalyi adat még nincs benne, az egy másik táblázatban látható még csak kb. +6%, vagyis ott is növekedés volt.
Az hogy te "úgy emlékszel" az nem azt jelenti hogy valóban úgy is volt. Ahogyan attól mert az átlag ezt mutatja, lehet hogy neked személyesen nem nőtt annyit a béred.
Akkor ez magyarázd el azoknak az embereknek,akik a létminimum közelébe keresnek.Ha ezek az adatok valósak lennének,a létminimum alatt tengődő emberek számának csökkennie kéne.
Az átlagjövedelmet is úgy számolják,hogy beleteszik Piroska nénit,aki 80at keres havonta,meg beleteszik a nagy vállalatok vezetőit,akik 5 millió fölött keresnek.Mi jön ki átlagnak??
És ez neked a reálbernövekedés....azért,mert a ksh leír valamit,azt sem kell készpénznek venni.
Amúgy megnyugtatlak,az én fizetésem kb 3szorosa lett a 2010eshez képest.Anyagilag nagyon is jól elvagyok.De tudod én nem csak pénzbe nézem,hogy állnak a dolgok.A fideszeseknek az a lényeg,más semmi.Én nem anyagias vagyok,ha az lennék,bólogatnék én is.De nem fogok!Engem,és még sok más embert nem lehet pénzzel megvenni.
Kiszálltam,világtalannak nem fogom magyarázni a nyílvánvalót,és amúgy is mennem kell dolgozni,nem a kommentekért kapom a fizetésem,mint sokan.
#23 Mit nem sikerült megértened? Látom semmit.
Te hazudsz valamit, hogy csökkentek a reálértékükön a bérek.
bebizonyítottam hogy ez nem igaz, nem csökkentek hanem folyamatosan nőttek, nem is kicsit.
Most erőlködsz a létminimummal. Akkor segítek ebben is, most végre eléri a minimálbér a létminimum értékét, szemben azzal, hoyg korábban alig 70%-án mozgott.
Simán találhatsz más adatot, én most ezt találtam neked: "2019-ben a létminimum egy fogyasztási egységre számított átlagos értéke havonta 101 398 Ft volt." 2019-ben a minimálbér 149000Ft volt, nettóban 99000Ft, majdnem megegyezik a létminimum értékével.
A KSH 2014-ig végezte ennek számítását, utána mások próbálkoztak vele. 2014-ben a létminimum értéke 87351Ft volt, a minimálbér meg 101500Ft, nettóban 66500ft. Vagyis a létminimumnak alig 76%-a. A létminimum közelében élők is sokkal jobban jártak az elmúlt évek változásaival. Nem tudom miért nem állsz neki és ELŐBB nézed meg mi a valóság, mint hogy belefutsz az újabb meg újabb cáfolatba?
Jó lenne ha most nm próbálnád meg az eddigi 3 hazugságodat egy negyedikkel kimagyarázni, mert nagyon égő már így is. Azt értsd már meg végre, hogy más az amit te hiszel és más az ami valójában van!
Na, látom voltak, akik elmagyarázták a lényeget, köszönöm nekik.
Azért még pár dolog.
Már megint előkerült a jó öreg átlagfizetés téma, ahol megjelenik a havi 80 ezret kereső meg az 5 millát kereső, mert ugye a társadalom csak 80 ezret kereső emberekből meg 5 millás emberekből állna.
Szal a konklúzió:
Az, hogy te szarul keresel, nem jelenti azt, hogy akkor mindenki szarul keres, illetve az átlag sose jelentette azt, hogy akkor mindenki annyit keres.
Nem is erre használják.
Illetve jó, legyen, vegyük el Lőrinc vagyonát, amit 10 év alatt összeharácsolt.
Kb minden magyarnak jut egyszeri 50 ezer forint.
Megtörténik.
Na akkor most leírhatod, hogyan tovább?
Arról volt szó, hogy dupla fizetés, nyugdíj, sör folyik a csapból stb.
Az a baj, hogy nem bírjátok felfogni, hogy a számok makacs dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!