Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért érzem azt, hogy sok...

Miért érzem azt, hogy sok Fideszes kvázi burokban él?

Figyelt kérdés
Főként gyakorin és facebookon látom, mert sok fideszes személyes ismerősöm nincs, hogy szinte mindenben a Fideszt magasztalják, amihez gyakran a kormánynak semmi köze, max a pénzeket átcsoportosította, hitelfelvétel áll mögötte, vagy szimplán a gazdasági konjuntúra játszott szerepet bizonyos pozitív mutatókban. Ha meg valamiben kritika éri őket, ők sosem hibásak, hanem Gyurcsány, Soros, Brüsszel vagy a migránsok. És ez megy már 11 éve. Vajon miért akarja a többség leváltani őket, nem is értem.

2021. okt. 19. 12:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
40%

"Ebből pedig az derül ki, hogy te pedig egy ellenzéki burokban élsz."

Én rendszeresen olvasom a fideszes médiát, nézek fideszes tartalmakat, viszont ott sincs tényleges kritika.

Vagyis nem, amit leírt az nem burokban élés, hanem a valóság.

"Mit ártott nekünk brüsszel? Miért nem akarjuk, hogy a gyurcsány klán visszajöjjön?"

Én ezekbe is belegondoltam, de nem láttam semmit, ami legitimálja a fideszre szavazást.

Vegyük a Gyurcsány esetet. Ja, volt egy nem igazán jó 2002-2008-as kormányzás, de azért nem legitimálja a fideszre szavazást, mert ha megnézem a gazdasági mutatókat, beleásom magam ezekbe a kérdésekbe - ahogy megtettem -, akkor a két időszak összehasonlításáról azt tudom mondani, hogy rossz volt Gyurcsány, de még mindig jobb, mint Orbán.

És minden "érv" a fidesz mellett és az ellenzék ellen, sajnos, ilyen okokból nem igaz.

És nem lesz attól igaz, mert 2 millió ember oda szavaz, ez max a tájékozatlanságra példa.

2021. okt. 19. 12:53
 12/17 anonim ***** válasza:
32%

"Mit kellene csinalnia az ellenzeknek akkor? Teljesen termeszetes h a kormányt kritizalja ha valami nem ugy tortenik ahogy kellene"

Legyen önkritikájuk. Ők még úgysem csinálták mint most. 2009-ben az MSZP-SZDSz be akarta záratni a korházakat. Most az sem lenne. Nem tudnád csak magánkorházakban gyógyítani magad. A ballibeknél minden évben 2-3x energiaáremelés volt, még világpiaci ár csökkenésnél is. Most úgy kritizálnak, mintha ők valamit is jobban tudnának

2021. okt. 19. 13:06
 13/17 anonim ***** válasza:

Szerintem meg te élsz burokban!

Akkor MOST egálos a meccs...

2021. okt. 19. 13:12
 14/17 anonim ***** válasza:
40%

Javítom a valótlanságokat, aztán folytathatod, amit mondani akarsz.

"Ők"

Nincs olyan, hogy ők. Hat pártból és egy elég széles civil rétegről áll az összefogás. Ebből 2 párt volt kormányon.

És amúgy a legtöbb párt nem is ápol jó viszonyt a dk-val, mszp-vel, így VAN kritikájuk velük szemben is.

"2009-ben az MSZP-SZDSz be akarta záratni a korházakat. Most az sem lenne. Nem tudnád csak magánkorházakban gyógyítani magad."

Ez önmagában nem feltétlenül rossz.

Erről érvelned kellene, hogy mit rossz, mivel pl. Amerikában is magán egészségügy van.

Amúgy ez önmagában hazugság, iylet sosem akartak. Részben erről szólt az öszödi beszéd is.

Illetve, jelenleg a fidesz több kórházat záratott be, mint az mszp.

[link]

"A ballibeknél minden évben 2-3x energiaáremelés volt, még világpiaci ár csökkenésnél is"

Nagyon jól hangzik, csak ilyen nem volt.

HA megnézek, akkor a világpiaci árat követte le végig.

A fidesz esetében van az, hogy nem követi le.

2021. okt. 19. 13:18
 15/17 anonim ***** válasza:
33%

13x volt gázáremelés meg villanyár is kb ennyit. Pedig mit ígértek? Lassan mondta Lendvai, Medgyessy is hogy megértse orbán, hogy NEM LeSZ GÁZÁREMELÉS.

Ugyanúgy utánanézhetsz, hogy az MSZP már tervbe vette a magánegészségügy elprivatizálását. AZ összes korházat eladták volna, nem lenne egy sem most. Úgy nézd meg őket, hogy ők teljesen tönkretették volna az országot. Szerencse hogy nem sikerült a választók miatt

2021. okt. 19. 13:25
 16/17 anonim ***** válasza:
45%

Amikor a szövegértés sem megy...

"13x volt gázáremelés meg villanyár is kb ennyit."

Nem azt állítottam, hogy nem volt, hanem azt, hogy az emelkedés az a világpiaci áremelkedést követte le, ami igaz.

Érdekes, hogy a fidesz ellen, amikor a benzin árról beszélnek az emberek, akkor mindig elhangzik, hogy a fidesznek nincs hatása a világpiaci árra.

Nos, az mszp-nek se volt.

"Pedig mit ígértek? Lassan mondta Lendvai, Medgyessy is hogy megértse orbán, hogy NEM LeSZ GÁZÁREMELÉS."

Ami igaz, ha úgy értelmezed, hogy a kormány nem emel azért, hogy több haszna legyen belőle.

Mellesleg ha a világpiaci áremelkedéssel van gondod, akkor a fidesz alatt a benzinárral is lenne.

Ha azzal, hogy szerinted hazudott, akkor a fidesz esetében ezt ugyanúgy megtennéd, mert olyat is modntak, hogy elszámoltatják az mszp-t.

"Ugyanúgy utánanézhetsz, hogy az MSZP már tervbe vette a magánegészségügy elprivatizálását."

Ez soha nem volt tervben.

Ahogy mondtam, ez el lett mondva az öszödi beszédben.

Másrészt, ha arról beszélsz, mitn opció, ami felmerült, akkor ez a fidesz alatt is elmondható, mivel számtalan elképzelés van ,hogy hogyan lehetne normális egészségügyet csinálni.

Pl. mondják, hogy mennyi kórházat zárt be Gyurcsány és ezért rossz (igazából kevesebbet, mitn a fidesz). Viszont jó pár szakértő pedig arról beszél, hogy Mo.-on még mindig sok kórház van, és ezért nem lehet fenntartani a rendszert.

"Úgy nézd meg őket, hogy ők teljesen tönkretették volna az országot. Szerencse hogy nem sikerült a választók miatt"

Szerencse.

Most a fidesz teheti tönkre.

Nem semmi, hogy évről évre rosszabb helyzetben vagyunk és ennek kéne örülni. :DDD

Végülis csak rohad az oktatás és egészségügy. Még ha igaz is, hogy magán egészségügyet akartak volna, akkro is jobban jártunk volna, mivel lett volna legalább egészségügy.

A fidsez azon dolgozik, hgoy egyáltalán ne legyen.

2021. okt. 19. 13:38
 17/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, #10-re.

Neked azt, hogy amit elolvasol értelmezed, ha nem megy, visszakérdezel értelmezés céljából és nem átugrod. Ez azt eredményezi, hogy a válaszokat csoportosítani tudod, mint releváns és nem releváns. Az előbbieket tovább, hogy helyes/nem helyes. Ez a megismerés módszertana. Egy idő után az ember képes lesz a körülötte zajló dolgokat értelmezni.

Az ellenzéknek pedig a szokásos út. Elsőnek szólunk. Ha eredménytelen, kritizálunk. Ha eredménytelen, nyilvánosságra hozzuk és hozzátesszük, mi helyes. Ha eredménytelen, egyidejűleg tanítjuk a környezetünket, és összegyűjtjük a hasonlóan gondolkodókat. Utána mérlegeljük az erőviszonyokat (mert mindig minden ettől a természettörvénytől függ). Ha arra jutottunk, hogy még kevés, folytatjuk az előző tevékenységet, ha arra, hogy már elegendő, új állapotokat hozunk létre, egyben megszüntetjük a régieket.

Röviden szólva tehát ez egy olyan konstruktív folyamat, ami esetenként soká tart és a vége mindenképpen egy új helyzet. Eközben sokan nem értik ezt, vagy ellenzik akár, ám mi tartjuk magunkat eredeti tervünkhöz, mer ez az egyetlen lehetőség arra, hogy jobban érezzük magunkat. És fogjuk is. Nem egyedül.

2021. okt. 19. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!