Mit gondoltok arról, hogy annyira borzalmasan gyenge és pocsék a magyar gazdaság, hogy míg a fizetések harmadannyik, mint az EU legtöbb országában, sok élelmiszerüzletben odakint feleannyiért is meg lehet venni ugyanazt az élelmiszert?
Példának okáért. Úgy gondolom, a dübörgő gazdaság és erőteljes GDP talán nem ebben mutatkozik meg. De akkor vajon miben?
"Az elemzés arra is rávilágít, hogy Angliában 13 260 forintnak megfelelő fontot, Magyarországon pedig 11 886 forintot fizettünk volna ugyanazért a 31 termékért, ugyanabban a mennyiségben."
Értem én hogy a sajtóban gyakori a címben ferdítés, de jó lenne nem átvenni.
Nyilván így sem aranyos a fizetés-árak színvonala a két országban, ezért is felesleges ferdíteni.
De..
Ettől függetlenül a kérdés még félrevezető. Nem olcsóbb Anglia, mint Magyarország.
Nem azzal nem értettem egyet, hogy mennyivel jobban élnek ott.
1-es, a végéig nem jutottál el és ott van a lényeg:
"A legfrissebb elérhető statisztikák szerint a nettó medián bér pedig (azaz nem az átlag, hanem az a középérték, amelytől felfelé és lefelé is ugyanannyi elem van) az Egyesült Királyságban ma 2000 font körül van, vagyis 850 ezer forintnak felel meg.
A magyar nettó medián bérről ugyan nincs friss hivatalos adat, de az Eurostat 2020-os eredményei alapján nagyjából 210 ezer forinttal lehet számolni.
Ebből pedig az is kiszámolható, hogy egy magyar fizetés 5,6 százalékát viszi el az elemzéshez mintául vett bevásárlás, míg a briteknél 1,6 százalékot."
Mondom eljutottam a végéig, a helyzet siralmas, de nagyon idegesítőek a szándékosan félrevezetően kiírt kérdések és hírek.
Főleg egy olyan témában, ahol erre nem is lenne szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!