nem a %-ok döntenek, hanem az egyéni körzetek, és a győztes még kap plusz helyeket a parlamentben
45%os fidesszel egyébként kb borítékolható a 2/3
2021. okt. 18. 00:35
3/13 A kérdező kommentje:
Én már a parlamenti mandátumok arányáról beszéltem.
2021. okt. 18. 00:40
4/13 anonim válasza:
az nem jöhet ki a d'hondt módszerrel
2021. okt. 18. 01:04
5/13 anonim válasza:
Szerintem ez döntésenként változna. Sok esetben a kutyák egyet ertenenek az osszefogassal, mig a Mi hazánk a Fidesszel. De nem állnának össze szerintem.
2021. okt. 18. 01:56
6/13 anonim válasza:
#2 Kizárt a fidesz 2/3 ilyen listás eredmény eredmény mellett, mert nem azt kell nézni hogy a győztes párt hány %-ot kapott hanem hogy mekkora a különbség a győztes párt és a második helyezett között. Olyan választási rendszerünk van, hogy minél nagyobb %-kal nyer a győztes párt annál jobban nyeri túl magát. Ha csak 1%-al marad le az összefogás a Fidesztől, lehetetlen lenne a Fidesznek 90 egyéni körzetet megnyernie a 106-ból, mert lenne 40 körzet amit az összefogás megnyer.
2021. okt. 18. 05:48
7/13 anonim válasza:
Legyen 95% ellenzéki összefogás
2021. okt. 18. 05:54
8/13 anonim válasza:
Ilyen eredmennyel a Mi Hazánk be se jutna... szóval nyilvan ellenzeki kormány lenne, mkkp kulso tamogatassal (Kovacs Gergely mondta hogy ebben benne lennének)
2021. okt. 18. 17:29
9/13 anonim válasza:
Miért ne lehetne 4% egy part a parlament összetételében?
Kicsit félre értelmezed az 5%-os szabályt.
2021. okt. 18. 18:04
10/13 anonim válasza:
Igaz, csak hogy igy hulye a kerdes. Ugyanis a százalékos arany a szavazatok aranyara vonatkozik es 4szazalekkal nem erik el a parlamenti kuszobot vagyis nem lesz frakciojuk..
Ha viszont a parlamentben elfoglalt aranyt jelenti a 4%, azt meg nem szokas igy megadni. Hanem azt irjak hogy pl 8mandatuma lett a xynak.. ami a 4%ot jelenti.
A kormanyzo tobbseghez 100 ember kell, a ketharmadhoz 133.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!