Karacsonyra szavaztam mert o megvaltoztatna a fidesz adorendszeret a kisember javara de MZP jobboldali akkor hogy lesz ez?
#10 Pont arra akartam kilyukadni, hogy mivel a képviselőknek szabad mandátumuk van (nem lehet őket kötelezni jóformán semmire), és a kormány felhatalmazása közvetett, ezért akármi történhet.
Ezzel szemben a hamis közhiedelem az, hogy a miniszterelnök felhatalmazása közvetlen, holott volt 3 miniszterelnökünk (1993, 2004, 2009) is, akit nem mi választottunk meg előzetesen.
Én is Karácsonyra szavaztam az első fordulóban, és a másodikban is szeretteem volna, de így alakult.
Se Dobrev, se Márki Zay Péter nem a szívem csücske, DE
Dobrev nem tudja megnyerni az országgyűlési választást, és akkor megint a Fidesz marad, Orbánt pedig jobban utálom a Márkinál Zaynál.
Ha Márki Zay annyira rossz miniszterelnök lesz, és elárulja az összefogás közös programját, akkor leváltják, és ezt ő is tudja, ez garancia.
...Orbánt viszont nem tudná leváltani év közben a hatpárti összefogás év közben.
MZP személye kormányváltók mandátumát jelenti. Egyéni választókerületit és listásat egyaránt, így a DK is nyerne mandátumokat nyilván, ráadásul kormánypárt is lehetne. Csak nem Dobrev lenne miniszterelnök.
A Fidesz egyébként meg hol nézi a kisemberek sorsát? Szerintem sehol.
Ha MZP csak feleannyira nézné, akkor máris fellélegezhetnénk.
De mondom: NEM MZP programját valósítják meg, hanem a hatpárti összefogásét, az országgyűlés szavaz, és a többség dönt, nem a miniszterelnök. Legalábbis ha kormányváltás lesz. Dobrevvel erre nincs eseély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!