Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vajon jobban fogok élni ha az...

Vajon jobban fogok élni ha az összefogásra szavazok és megnyerik a választást ?

Figyelt kérdés

Igaz nem keresek milliókat de nem panaszkodom a fizetésemre. Nincs hitelem a gyerek már felnőtt.

Mit tud nekem nyújtani az összefogás ?

- a többkulcsos SZJA bevezetésével alacsonyabb lesz a nettó bérem

- a liberális politika miatt emelkedni fog a rezsi

- bizonytalan koaliciós kormányzás ahol ugyanúgy párt seggfejek döntenek szakpolitikai kérdésekben mint most. Itt nem lesz változás.

Persze ők állítólag majd visszaállítják a demokráciát. Kíváncsi leszek, hogy ha ha majd a saját haveri kör mutyizását kezdi firtatni a fidesz milyen reakciók lesznek. A DK és MSZP reakcióit már ismerjük. Nincs itt semmi látnivaló minden rendben van.

Mondjatok már valami pozitívat.

2021. okt. 8. 20:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
64%

A tobbkulcsos szja valszeg csak a millios fizetesueket fogja erinteni.

Aki meg brutto 1 milla felett keres, nyugodtan dobhat kicsivel tobbet a kozosbe, mivel az orszag 90%-a ennel kevesebbet keres.

De aki eleve mindent ugy kozelit meg, hogy “nekem mivel lesz jobb” az eleg sekelyes es onzo gondolkodasmod. Ezert tart itt a vilag, ahol…

2021. okt. 8. 20:38
 12/21 anonim ***** válasza:
48%
11: illetve azért, mert a jobbot csak pénzben tudják mérni, más szempontok eszükbe sem jutnak
2021. okt. 8. 20:41
 13/21 árokpart ***** válasza:
47%
9-es Kicsi csillagom milyen jogod nincsen meg, pontosabban mennyivel van most kevesebb jogod, mint 1989 október 23-án mikor megtörtént a rendszerváltozás had halljam.
2021. okt. 8. 20:43
 14/21 anonim ***** válasza:

Tudod Kérdező ez olyan dolog, ahogy a tanítók, tanárok fizetése is a béka alatt van...

pedig ők tanítják írni-olvasni-általános műveltségre az ifjúságot, akikből - némi szerencsével is, meg hátszéllel is - mérnökök lesznek, akiknek szerintem talán eszükbe sem jut, ahonnan indultak...

Nyilván nem a te dolgod, hogy a tanárodnak juttass, de a többkulcsos rendszer ebből a szempontból nézve, bizony hordoz igazságos dimenziót...

2021. okt. 8. 20:45
 15/21 anonim ***** válasza:

árokpart,

Nem vagyunk mi vakok!

2021. okt. 8. 20:46
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként nehéz kérdés. Nem szeretném lenullázni azt a kevéske fizetésemelésemet, amit évek alatt sikerült összehoznom, csak azért, mert jobban keresek, mint az átlag. A gyerekemre szeretném költeni azt a pénzt, nem másokat segélyezni. Ha az ellenzék lenne hatalmon, minden menne újra külföldi kézbe, ennél még a paprikajancsi Lölö is jobb.

Viszont emberjogi kérdésekben hányok a fidesztől, ne a novák kati mondja meg hogy ki fogadhat örökbe gyereket, meg a "pedofil" törvény lmbt része is sérti az emberi jogokat, utálom, hogy állandóan ellenségképpel riogatják a hiszékeny embereket. Családosként egyáltalán nem féltem a gyerekemet az lmbt "propagandától" mert ilyen Magyarországon eddig sem létezett, csak ugye kell a cirkusz.

Felnőtt fejemre oda jutottam, hogy az MKKP-re fogok szavazni, vagy el sem megyek, pedig ez számomra 18 évesen elképzelhetetlen volt.

2021. okt. 8. 20:54
 17/21 anonim ***** válasza:

13: formálisan megvannak a jogaid, csak az érvényesülésük kérdéses, ugyanis ha mindenhol fideszes ül, akkor a jogokat is ennek megfelelően értelmezik

Lásd, ahogy Polt elfekteti a fideszes ügyeket, nyomozást sem enged, vagy ahogy a NAV meg más hatóságok hirtelen megjelennek egy cégnél, ha a tulajdonosával valami problémája támad a fidesznek, stb.

Szóval a jogok elvben megvannak, csak nem védenek meg a hatalommal szemben, ami a szerepük lenne, mert minden poszton a fidesz emberei ülnek, ezért nincs kontroll, a jogot úgy lehet értelmezni, ahogy az a fidesznek politikailag éppen megfelel, ami növeli az átlagember kiszolgáltatottságát a hatalommal szemben.

2021. okt. 8. 21:26
 18/21 anonim ***** válasza:
77%

ha győzne a fidesz és rá pár évvel lesz egy eu kilépés, akkor nem valószínű, hogy megmarad a jelenlegi fizud.

meg eleve ez sem állapot, hogy az egész fiatal generáció elhagyja az országot az élhetetlensége miatt.

ha a fidesz győz akkor ez fokozódni fog.

ha kilépnek az euból, akkor a biztos távozók mellett az ingadozók is el fognak menni, ahogy az orvosok, ápolók, mindenki akinek élhető szakmája van.

elmegy a gyereked, az én gyerekem, mindenki gyereke és itt maradunk vén fa szok ba szni a rezet egy diktatúrában sza r- húgy fizetésért, és ahol újra 3x is meg kell majd mit ejtesz ki a szádon, nehogy következménye legyen.

ha pedig az ellenzék győz, akkor van némi esély arra, hogy ez ne így legyen és felzárkózzunk európához, demokráciában és persze élhetőségben.

2021. okt. 8. 21:27
 19/21 A kérdező kommentje:
Az LMP már havi bruttó 500 ezer forint felett magasabb kulccsal adóztatna. Egy ilyen adókulcs tényleg vonzó és csak jönnének haza a fiatalok.
2021. okt. 8. 22:36
 20/21 A kérdező kommentje:
Hát eddig nem sok meggyőző érv hangzott el. Az a baj, hogy én éltem gyurcsány alatt és ez az ember nem változott meg. Ez egy rohadt nyomós érv számomra. Nagyon örülnék ha menne orbán de nagyon nem örülnék a DK-s bőrbe csomagolt MSZMP őskövületek visszatérésének.
2021. okt. 8. 22:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!