Az 'Elk*rtuk' c. film arról is szól, ahogy Orbán Viktor megpuccsolta a demokráciát, hogy a NER oligarchátusát kiépítse?
#5: ez nem teljesen így van.
Az első választást Gyurcsány politikájának a visszhangja okozta, ez egyértelmű.
A 2. választás idején nem volt értelmes ellenzék.
A 3. választás esetében viszont nagyon sokan tévedésben élnek: azt hiszik, azért lett újabb 2/3, mert a ország 2/3-a jelenleg is egyetért Orbánnal, de ez nem így van, és a statisztikáknak utánajárva egyértelműen igazolható is.
A 2018-as választásokon ÖSSZESEN 5,7 millióan szavaztak a 8,3 millió főből. Orbánra pedig konkrétan 2,8 millió szavazat érkezett, ami a választópolgárok (vagyis az említett "ország") 34%-a, ami nem csak, hogy távol áll a kétharmadtól, de meg sem közelíti még úgy sem, ha az 5,7 millió szavazót tekintem az "ország"-nak.
Ezért nem felel meg a jogállamiság eu-s törvényeknek, amit négy pontban sért. Kizárólag a F$ érdekeit képviseli. Nem azt mondom, hogy szeretem ezeket a politikusokat, hanem csak az igazságot szeretem.
Különben sem nyúlt volna hozzá a F$, ha nem azt éri el vele, ami érdekeiket képviseli. Egyfordulos, választókerületek újraosztása. Még a bajszos komancs is elszólta magát, hogy ez nem választási törvény, hanem a Fidesz egypártrendszerre való törekvésének kifejezése. Diktatúrán ezt is értik, nem szó szerint, de arrafelé dől(t) napról-napra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!