Úgynézki végül Karácsony fog visszalépni? A legpontosabb közvélemény-kutató, a Medián szerint Márki-Zay napról-napra szipkázza el Karácsony szavazóit.
Én úgy látom Karácsony egy olyan bukó-spirálba kerül, mint Karácsony előválasztáson támogatott jelöltje Tóth Csaba akinek a támogatottsága szintén párnap alatt beleáll a földbe, majd visszalépett.
Medián: Dobrev 37%, Márki-Zay 33%, Karácsony 24%.
#10 - Akkor hiszem el, ha azt látom, hogy nem áll érdekükben eltérni tőle.
Semmit nem nyerhetnek azzal, ha ettől eltérnek, cserébe rengeteget veszthetnek.
Józan paraszti ész...
Amúgy meg ha előtte széthullik a közös indulás, akkor úgyis semmis az egész.
Ha elvesztik a választást, szintén.
Igazad van, hogy KG konszenzusosabb, mint Klári.
De abban, nem értek egyet, hogy a jobboldaliak szívesen szavaznának rá. A Fidesz hibáit beismerni képes jobboldaliak, tehát azok, akik 2018-ban vagy a néppártosodást hirdető Jobbikra, vagy "jobb híján" a Fideszre szavaztak, nem fognak KG-re szavazni!
Kicsit sakrítva, de
Nagyon ellenzékiek: Bárki, csak takarodjon a Fidesz
Bizonytalanok: Klárit nem szeretik, de KG elég konszenzusos számukra
A jobboldal azon része, aki nem szerelmes Viktorba: Ha valakire szavazna az ellenzékből, az MZP lesz
Nem úgy tűnik, mint aki vissza akarna lépni. Én a helyében megtenném, két okból:
- neki ott van már Budapest, amire megválasztották, jó lenne, ha azt végigvinné
- ha visszalép, az egy szimpatikus lépés lesz az emberek szemében, a népszerűségén is csak segíthet. Ha viszont nem lép vissza és elbukja a választást, vagy még inkább az előválasztást, akkor nagyon rossz helyzetbe kerül, őt teszik majd felelőssé a bukás miatt
#12. Úgy értem a "szívesen" hogy sokkal inkább szavaznának rá mint Klárira. Ugyanez érvényes a DK szavazóira is ha Márki lenne..
Az is fejlemény ha nem lesz 2/3 ehhez az kell hogy legalább ezt a 600 ezres tábort minden párt tudja mozgósítani.. Az csak további nehezítés hogy sok mzp szavazónál látom hogy inkább Fidesz ha Klári lesz..
#13, ez kissé ellentmondásos..
Az összefogásban az és azok juthatnak csak be akik most az előválasztáson győztek.
Ergo ha Mzp/Karácsony győz akkor Klári nem lesz miniszterelnök, de az egyéni jelöltek többségét ettől a DK adja.
Karácsony nem fog visszalépni!!
Sokszor leírtam már, Gyurcsány forgatókönyvében az ellenzéki oldalon győztese a DK, a miniszterelnök jelölt pedig Dobrev Klára, vagy esetleg Karácsony Gergely.
Ennyi. Minden más csak mellékzönge!
Az előválasztás első köre előtt még azt mondtátok, MZP fogja nyerni. :D Komolyan, MZP trollhadserege a legostobább.
Egyébként nem, nagy többségében nem szavaznánk MZP-re.
#8!
Az még el tudom hinni, hogy ha véletlenükl nyernének, akkor elsőre megválasztják azt, aki nyerte az előválasztást. De MZP-t vagy KariGerit akkor takarítják el, amikor csak akarják.
MZP pár napja azt nyilatkozta, hogy Geri főpolgi szeretne lenni. Tehát az is benne van, hogy sok morfondírozás után úgy dönt, hogy inkább Budapestet választja. És így már semmi nem szól amellett, hogy MZP-t válasszák meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!