Ismertél politikust akkor amikor még nem volt híres? Látszott rajta hogy sokra fogja vinni?
Egy korábbi helyettes államtitkárt ismertem, de még nagyon régen.
Szakmájában sikeres, nagy munkabírású ember volt. Tehát a szakmájában már akkor nagyon is jegyzett ember volt. Kemény, elveihez ragaszkodó ember volt, ezért pályamódosításra is kényszerült. Később egyszer megtalálták ezzel a lehetőséggel. Pár évig volt helyettes államtitkár. Biztos sok jót akart akkor is, és sokat is dolgozott, de egy rendszert megváltoztatni ő sem volt képes. Hogy ő akart-e lemondani, vagy leváltották, nem tudom. Utána visszatért a szakmába, és ugyanolyan elszántan dolgozott tovább, mint addig.
Én huszonéves voltam, ő kb. 35 lehetett, amikor személyesen megismerkedtünk, de én persze már régebben tudtam, hogy ő kicsoda. Néhány évig tartottuk a kapcsolatot, aztán másfelé sodort minket az élet. Kb. 15 évvel ezután lett helyettes államtitkár.
Mi csupán ismerősi viszonyban voltunk, a feleségét korábbról ismertem. De sosem jártunk össze, annyira nem voltunk közeli ismerősök.
Egy kollégám a szakmájában jelentős embernek számított, de akkor még nem foglalkozott politikával. Később miniszter lett belőle, és szerintem jól csinálta.
Egy másikat még diákként ismertem meg, a gimnáziumban a diáktanács elnöke lett. Nagykövet lett belőle, majd váratlanul leváltották, mert túl jól csinálta.
30 éves voltam, némi szakmai kapcsolatunk volt.
Miniszter lett, majd bankelnök.
Nem látszott rajta.
Az se, hogy III/3-as volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!