Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az oka ennek?

Mi az oka ennek?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok és mostanában kezdett el énekelni a politika, és még nem annyira látom az összefüggéseket.

Most elindult egy Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! kampány amit rengeteg ember alá is írt. Az előválasztáson viszont közel 35%-kal Dobrev Klára a felesége nyert.

Eléggé ambivalens, hogy a feleségétől, aki a legközelebbi ember Gyurcsányhoz, egy pártban is vannak senki nem fél, sőt sokan rá is szavaztak, viszont Karácsonytól meg mindenki rosszul van.

Én maradtam le valamiről? El tudnátok nekem magyarázni?

Köszönöm előre a válaszokat!

Kérlek ne legyen csúnya vita a chatben ha esetleg sor kerülne rá :(

2021. okt. 3. 17:06
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
34%

Hát angol tudást, kiejtést mint egy miniszterelnök fontos tulajdonságát - na nem lesz könnyű a helyzetet elmagyarázni. Sőt, nem lehet a helyzetet elmagyarázni.

Most van egy helyet, jövőre meg lesz egy választás. A dolog roppant egyszerű. Ha elégedett vagy a mostani helyzettel, mert ingyen kapsz mindent tőlük, vagy mert elhiszed a hazugságokat, hiszen fogalmad sincs, mi hazugság mi nem, nos akkor szavazz a fideszre és nincs több problémád. Ha viszot úgy érzed, jobb élet dukál, és azért nem kapod meg, mert rosszul kormányozzák az országot, akkor keress a helyzetet megváltoztató pártot. Elárulom, egyet találsz, amely erre képes, ez a hat pártból álló társaság. Erre kell szavaznod jövő áprilisban. Azonban nyilvánvaló, hogy hat párt nem egyforma, most arra van lehetőséged, hogy egyikből kiválassz egy ember, aki majd miniszterelnök lesz, ha a társaság jövőre nyer. Ja hogy melyik tetszik, nehéz eldönteni? Bizony nehéz. A jó döntéshez olyasmiket kell mérlegelni, hogy ki tud jobban szervezni, ki teremti meg jobban a kormányzás feltételeit és még sok hasonló. Ha ezekhez nem tudsz hozzászólni, nem marad más, valakire hallgatnod kell, akiben megbízol. De annyi bizonyos, nem a szépség, nem az erő, nem a nyelvtudás, sőt, még csak nem is bizonyos szakmákhoz való értés a fontos. A szervezni tudás, a megfelelő posztra megfelelő ember találása, a feltételek megteremtése - csak ez számít. Mertezek nélkül nincs kormány. Röviden, az irányításhoz kell iszonyúan érteni. És azt nem tanítják az iskolában, azt máshonnan kell elsajátítani. Ezért nem jó pártszimpátia alapján választani most. Majd egyszer talán, de most nem. Most csak az eredmény számít, minden más lényegtelen.

2021. okt. 3. 18:21
 22/24 anonim ***** válasza:

Kérdező! #20-hoz, legalább elemi számtant vegyünk figyelembe.

Dobrev kapott kétszáztizenvalahány ezer szavazatot. Ennek a tízszerese is kevés lesz. Tehát ebből következik, hogy áprilisban még fog kapni több mint kétmilliót? Ez még röhejesnek is borzasztóan fájdalmas. Te nem figyelsz? Most napok óta attól visszhangzik minden, hogy az összes többi nem akarja Dobrevet. El lehet hinni, hogy majd másik kétszázezret is össze tud szedni. Ez a bejutáshoz is kevés esetleg. A kérdés itt az, miért ne makarja a többi. És a többi tud-e még a bizonytalanokból szavazatot szerezi. Ehhez azt is tudni kell, a bizonytalan mitől az.

És azt is mérlegelni kell, aki lelkesen szavazott mondjuk Karácsonyra, ugyanolyan lelkesen szavaz (vagy nem lelkesen de szavaz) Dobrevre, vagy el se megy. És fordítva, aki Dobrevre szavazott lelkesen, hajlandó-e szavazni másra. Mert ez dönt, nem a mostani eredmény. És a választ tudod? Vagy csak az érzelmek sodornak ide-oda?

2021. okt. 3. 18:31
 23/24 Kérdező95 ***** válasza:
100%
#22 olvasd át még egyszer! Én arra válaszoltam hogy ettől az előválasztástól még nem biztos ő a legesélyesebb!
2021. okt. 3. 18:36
 24/24 A kérdező kommentje:
Jesszus na az ilyen válaszoktól akartam megkímélni a normális embereket.
2021. okt. 3. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!