Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Karácsony vagy Márky-Zay...

Karácsony vagy Márky-Zay (indoklással, ha lehet)?

Figyelt kérdés
2021. okt. 1. 19:56
 1/9 anonim ***** válasza:
16%
Orbán Viktor!
2021. okt. 1. 19:57
 2/9 Sindelar ***** válasza:
23%
Karácsony, a közösségi költségvetés és az alapjövedelem miatt, ráadásul sokkal nyitottabb más, progresszív elképzelésekre is (ezért érdemes a momentumosoknak is rá szavaznia, pl. 4 napos munkahét lehetősége stb).
2021. okt. 1. 20:01
 3/9 anonim ***** válasza:
34%
MZP hitelesebb és szélesebb körben elfogadhatóbb jelölt, mint Karácsony. Persze ezt könnyen boríthatja ha egy helyettesi pozícióért eladja magát, és Karácsonyra sem vet jó fényt, hogy "egyetért" MZP szakértői kormányával, de már most politikai alapon osztogat pozíciókat, hogy saját magát kedvezőbb helyzetbe hozhassa. Szerintem sokkal jobban jártak volna, ha egyszerűen csak visszalép egyikük a másik javára, mert ez így már jelentősen rontja mindkettejük esélyeit, pedig a megbeszéléseiknek sincs még vége. Sajnos ez Dobrev malmára hajtja a vizet, aki határozottan kiáll az elvei mellett, és sokaknak eze gy igenis fontos szempont amikor választanak.
2021. okt. 1. 20:03
 4/9 anonim ***** válasza:
35%
Márk, de Karácsony azért lenne jobb (Dobrev is), mert ez okozná a Fidesz szimpatizánsoknak és O.V.-nak a legnagyobb bosszúságot.
2021. okt. 1. 20:04
 5/9 anonim ***** válasza:
55%
Eddig mindkettőt szerettem, de amit most tesznek attól felfordul a gyomrom.
2021. okt. 1. 20:09
 6/9 anonim ***** válasza:
31%
Márki de én taktikai szavazó voltam. Aki ledöntheti a mostani rendszert. Vonzó a bizonytalanok és a volt fideszesek felé. Igazi konzervatív ami részben én is vagyok. Mérnök ami a precizitást is hozza.
2021. okt. 1. 20:18
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól tartok, ha minden további nélkül visszalép egyik a másik javára, akkor jól besértődik, lelombozódik a saját rajongótáboruk. Ezzel nyilván tisztában is vannak. Mindenképpen meg kell valósítani előtte egy egyesülést MMM+99, és eljuttatni a hívek agyába, hogy nem az a lényeg, hogy melyikük neve van feljebb írva (jobb lenne persze, ha lehetne társelnökséget csinálni, de hát ez van), ők már mindvégig egy párosban fognak megjelenni, egymásért harcolnak, hozva és egyesítve a szavazóikat.

Ugye a gyakorlati kérdés, hogy tud-e a Márki több "Puzsér-féle" makacs embert behozni a közösbe, mint amennyi baloldali Karácsony-szavazó inkább a Dobrevet választaná, ha a Karácsony eltűnne a képből (Faképnél hagyott, megsértődő MSZP-sek, stb...) Én ezt nem tudom megmondani, csak a magam-nevében nyilatkozhatok, hogy Karácsony-támogatóként (és amúgy keményen baloldaliként, ateistaként, stb) le fogok szavazni a második fordulóban a Márky-Zajra, ha ő marad, csak tüntessük már el az Orbánékat a büdös _icsába!

2021. okt. 1. 20:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Csúnya dolog amit írok, de még nem olvastam sehol. Ha Márki lenne a min. elnök akkor az első nehézségek az új kormány miatt - nagyon sok párt összehangolás érdekek különbözősége, átalakítások megindítása stb. mind a fejére szakadnának. Elkerülhetetlen szerintem az első időszakban a népszerűségvesztés. Így ha valami miatt kell egy min. elnök csere őt könnyebb elküldeni mint mondjuk egy beágyazott párt hátterű embert. Ezzel is kell számolni nem kevésbé. Hiszen annyi érdek és irányvonal lesz hogy húú. És ennek lehetetlenség megfelelni egy kormány által.
2021. okt. 1. 20:43
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Egyik sem. Hitelesebb kellene.
2021. okt. 1. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!