Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jól értem, hogy ha minden az...

Jól értem, hogy ha minden az összefogás elképzelése szerint halad, és sikerül leváltani Orbánt, akkor mindössze 45000 ember dönt arról, hogy ki legyen az új miniszterelnök? Ez nem probléma? Csak én érzem úgy hogy ez így nem túl "demokratikus"?

Figyelt kérdés
2021. okt. 1. 13:03
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Egyébként teljesen jól írjátok, a rendes választáson ott lesz elméletben 8 millió ember

De énnekem úgy tűnik az eddigiek alapján, hogy a forgatókönyv az, hogy aki nem akarja Orbánt, az szavazzon Dobrev Klárára (jelen állás alapján)

Na most ha sikerül összegyűjteni mondjuk 2 millió embert, akinek elege van Orbánból, és ők pont aszerint tesznek, ahogy ez az egész előválasztás ki lett találva:

akkor Dobrev fog nyerni, holott lehet hogy egyébként Karácsony vagy MZP nyert volna

Csak azért mert az előválasztáson egy rendkívül szűk réteg rá szavazott.

PErsze értem én, hogy a valóságban nem így lesz, de akkor meg mi értelme az előválasztásnak?

2021. okt. 1. 13:26
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Ebben annyi logikai hiba van, hogy válaszolni sem érdemes rá.
2021. okt. 1. 13:27
 13/24 A kérdező kommentje:

A 600 ezer soknak tűnik, de ez csak 6%-a az országnak.

A különbség amivel Dobrev Klára nyert mindössze 0,45%

Nem kevés ez egy kicsit?

2021. okt. 1. 13:29
 14/24 A kérdező kommentje:

"Ebben annyi logikai hiba van, hogy válaszolni sem érdemes rá."

Ilyen nagyröptű dolgokat én is tudok mondani. Szerintem meg az egész előválasztás volt egy logikai hiba, amiből megint a Fidesz fog jól kijönni

2021. okt. 1. 13:32
 15/24 A kérdező kommentje:
De aki nagyon érti el, magyarázza el. Nem értek a politikához, józan paraszti ésszel gondolkozom.
2021. okt. 1. 13:33
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Senki sem tiltja meg, hogy te vagy más is elmenjen előválasztani. Ennyi.
2021. okt. 1. 13:57
 17/24 anonim ***** válasza:
Kétfordulós a miniszterelnök-jelölti előválasztás. Másrészt meg aki nem megy el szavazni az is mindig dönt, hiába mossa utána a kezeit, hogy én nem szavaztam meg aki épp hatalmon van. Ez a szavazás lényege, hogy mindenki elmehet és megteheti a szavazatát és akire a legtöbben szavaztak az nyer. Tehát így vagy úgy, de mindenki dönt. Egyébként egy választásnál egy szavazat különbség is előfordulhat, ha ez utolsó fordulóban történik akkor is az lesz a nyertes, akire többen szavaztak, lényegtelen mennyivel.
2021. okt. 1. 14:25
 18/24 anonim ***** válasza:
Nem nyert még Dobrev. LESZ MÁSODIK FORDULÓ. Nem fogják nyerni hagyni, mert neki kevés esélye van Orbán ellen.
2021. okt. 1. 14:25
 19/24 A kérdező kommentje:

18:

"Nem fogják nyerni hagyni"

Ez mit jelent egészen pontosan? Kik és hogyan nem fogják hagyni? És ha nem hagyják nyerni, utána hogyan fogják "megszerezni" az ő szavazatait? Ha ő önként nem lép vissza?

És ebben az esetben miért vették be egyáltalán az ellenzéki összefogásba? Bárkit lehetett volna indítani a DK, MSZP színeiben, rengeteg ember van abban a pártban, talán Dobrev Klára a legrosszabb választás Orbán ellen.

2021. okt. 1. 14:39
 20/24 anonim ***** válasza:
Mindenki tudja, hogy Dobrev Klára a legrosszabb választás. Nagyin hűséges szavazóhadserege van a DK-nak, viszont mégtöbben soha nem szavaznának Gyurcsány feleségére. Márki-Zayra vagy Karácsonyra sokkal többen leszavaznának '22-ben. Ezt mindenki elismerheti. Ez a nem hagyják nyerni dolog ilyen hivatalisan kimondatlan érdeke az összellenzéknek.
2021. okt. 1. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!