Bizonytalanok, hajlandók lennétek Dobrevre szavazni, csak azért, hogy Orbánt leváltsuk? És MZP-re?
Az, hogy miért van a Fidesz 12 éve hatalmon, jól látható itt is. Amikor a vita azon megy, hogy ki szimpatikus, ki nem, akkor régen rossz, mert ez nem szimpátia, hanem lehetőség kérdése.
Néhány példa. Jakab például szimpatikus, de két okból nem jó. Egyrészt (tetszik nem tetszik) van múltja a szervezetének, és túl sokan gondolnak erre akkor is, mikor már nem érdemes. Másrészt a jelen politika az átverések nagy versenye, és ebben neki kevesebb a tapasztalata, tehát kikapna (nem a választáson, hanem mint regnáló vezető). Dobrev energikus és leszerelné a Fidesz megmaradó embereit (van erről tapasztalata), csakhogy sokan nem tudnak szabadulni a gondolattól, hogy ami Dobrev, az valójában Gyurcsány, és ez már elegendő ahhoz, hogy ne szavazzanak. Ami baj. Nem szeretném mind végigelemezni (mer ahhoz jobban kéne ismerni személyiségüket), de itt minden azon múlik, hogy mennyire leleményesek majd, amikor meg akarják gátolni a cselevést, amikor megy a sanda szöveg, amikor az Uniót is meg kell győzni néhány kemény lépésről. Szóval itt a szimpátia csak hátráltató tényező, az egyes emberek személyisége (váratlan pillanatokban való reagálása) lesz a döntő. És a tömeg (valódi) érdeke, hogy ez a reagálás eredményes legyen, bárki tezsi is.
Sajnos mindenkinek van árnyoldala is.
Én egy okból kifolyólag tudom támogatni Dobrevet. Mégpedig a vagyonnyilatkozatokata miatt. Nem játsza a nincstelent. Nekem attól ellenszenvesebb dolog nincs, mint amikor havi (több) milliós fizetés mellett azt meri bevallani, hogy nincs semmije, egy örökölt 1/20-ad rész ingatlanon meg egy 20 éves kocsin kívül...
MZP-re szavaztam ,toronymagasan kiemelkedik a jelöltek közül. Ha visszalép,arra szavazok aki mögé beáll.
Jövőre pedig bárki lesz Orbán ellenfele, megy rá a voks .A miniszterelnöknek egyébként sem lesz olyan súlya egy koalíciós kormányban,mint a mostani rendszerben . Egyébként az összefogásnak éppen ez lenne a lényege,hogy egy jelölt indul majd,a többiek pedig beállnak mögé. Ezért (is) érthetetlen számomra,amikor valaki azt írja,ha Dobrev lesz a jelölt inkább a fideszre szavaz ,de természetesen joga van hozzá és mindenki arra voksol akire akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!