Csak én tartom szégyennek, hogy abban az országban ahol élek/élünk, egy olyan párt kormányoz mint a FIDESZ?
2010 óta uralkodik itt Orbán és a putris bandája. Itt most nem arról szeretnék beszélni, hogy lopnak, vagy nem lopnak, avagy milyen csóróság van, erről nem mindig csak a kormány tehet.
Fidesz állandóan újjal mutogat, mint egy óvodás. Itt az ellenzéki előválasztás, csak azért szavazott jópár vénember Dobrevre, hogy a Fidesz nyerjen. (Ismerek olyan nénit, aki fideszes és volt az előválasztáson, aztan büszke volt magára)
Az 5 jelölt Gyurcsány embere nevezetű ideológiát folytat. Tudtommal a rágalmazás büntetett, így ha ennyire nyilvánosan csinálják ezt, eltudom képzelni, milyen gazteteket hajthattak még végre.
Márki-Zay Péterre azt mondja Hollik nem Gyurcsány embere, de a Youtube reklámban az a 2 agyejttel nem rendelkező, arcát nem meri felvállalni tahó meg mondja a hülyeségeket.
Homófóbok, rasszisták, és szinte mindent megtesznek, hogy tönkre tegyék ezeket az embereket. (Nyilván halálbüntetés nem, abba nem menne bele az EU, de az EU jó dolog nekik hiszen jön belőle pénz)
Fidesz szavazók szinte ugyanazt gondolják mindenről. Agymosottak. Nagy keresztények, de olyan Gyűlöletpolitikát folytatnak ami gyalázat.
Magyarország lassan a Fidesznek köszönhetően Európa Észak-Koreája lesz.
Bárki lesz az ellenzéki előválasztás 6 jelöltje közül a miniszterelnök jelölt, rájuk szavazom. Gyurcsány idejében sem volt ekkora okádék ez az egész mentalitás.
Miért a Nemzet szégyene a Fidesz?
Miért Isten csapása Orbán Viktor?
Az MSZP-SZDSZ ámokfutása után a szakadék széléről mentették meg az országot.
11 év alatt rengeteget javult az ország helyzete.
A Fidesz alapvetően az alacsony iskolázottságú emberekre épít, nem véletlenül olyan a kommunikációjuk, amilyen. Azt el kell ismerni, hogy Orbán jó politikus, kézben tartja a dolgokat, rájött, hogy a média milyen fontos és megvett majdnem minden felületet, igazából pár internetes oldalon (444, Telex) és csatornánk (RTL, ATV) kívül minden az övék.
Nem véletlen az sem, hogy tudatosan leépítik az oktatást (ezt látom, mert tanárszakos hallgató vagyok), hiszen a kritikai gondolkodás az ilyen rezsimek fő ellensége, éppen ezért tudnak bármit bemondani, amit a szavazóbázisuk kétkedés nélkül elfogad.
És épp ezért viselkednek így, lásd Szijjártó is az állandó külföldi beszólogatásaival, vagy azzal, hogy valaki mindig támadja Magyarországot, mert azt a réteget, ami az ő szavazóbázisuk gerincét adja, ezekkel lehet megfogni (visszautalnék arra, hogy általában az alacsony kvalitású emberek szavaznak rájuk, nem véletlen, hogy például Budapesten a Fidesznek esélye sincs és még a nagyobb városokban sem egyértelmű a sikerük).
Jól látható, hogy a Fidesz becélozta ezt a keresztény és nemzeti irányt, amiről ordít, hogy ők nem képviselik egyiket se, de a választóknak ez kell. Ezért is mondom, hogy jó politikus, mert felmérte, hogy mi kell a táborának és képes tettetni ezeket a dolgokat, aztán még behazudozik olyanokat, mint a különböző támogatások, árcsökkentések és társai, amelyeknek egy része RÉSZBEN igaz, de azt nem teszi hozzá, hogy mint EU-tag, rengeteg támogatást kapunk onnan, ahova ő állandóan odaszarik.
Távol álljon tőlem Gyurcsány kedvelése, nem is akarnám, hogy visszajöjjön (ez a másik központi eleme a Fidesz propagandájának), de azt elfelejtik az emberek, hogy volt egy világválság 2008-ban, amiről ő nem tehetett, illetve hiába léptünk be az EU-ba 2004-ben, a támogatási ciklus közepén léptünk be, emiatt csak a 2007-13-as ciklusban részesültünk támogatásból (vannak előcsatlakozási támogatások, de az nem ugyanaz, mint a tagoké). Ha bármelyik fejlesztést megnézitek, kivétel nélkül ott az EU-s tábla.
A Fidesz sikere a megfelelő kommunikációban és abban van, hogy az igényeket ismerik, az emberek többsége pedig ostoba és nem látják át a dolgokat.
Én nem akarok ilyen országban élni, mert ég a pofám, hogy magyar vagyok, hála a Fidesznek. De sajnos nem látom azt, hogy kormányváltás lehetne, maximum a 2/3 nem lesz meg (ami megint a választási törvény átalakításából fakad és a demokrácia, mint olyan a 2/3 esetében megszűnik létezni).
Orbán "sikeresen" levezette az országunkat Európa aljára!
Akinek ez tetszik, az nem igazi magyar; ugyanolyan agyhalott mint a vezére!
Szerinted az a 3 millió szavazó mind alacsony iskolázotságú? Ostoba, műveletlen?
Ez az állítás durván demagóg!
A Fidesz támogatói között vannak művészek, orvosok, stb.
#33.
Érdekes!
A munkanélküliség rekord alacsony. A gazdaság erősebb, mint valaha. Az államadósság folyamatosan csökken.
33
Miben mutatkozik meg, hogy Európa alja vagyunk? Mert üres magyarázatokkal tele a padlás.
#32!
Szépen bemutattad, hogy nem az iskolázottságtól lesz valaki feltétlenül értelmiségi. Főleg sok tanárra nem lehet elmondani, hogy ők értelmiségiek.
Természtesen már az első mondatod sem igaz. A Fidesz annak köszönheti a választási győzelmeit, hogy minden társadalmi csoportban vannak támogatói.
Ha nézted volna a ballib előválasztási vitát és a kampányaikat, akkor láttad volna, hogy az sem az értelmiségnek szólt. Az egész kampányuk a gyűlöletre épül, amivel szintén nem az agysebészeket célozzák.
Amit a médiáról írsz, az egyszerűen nem igaz.
Tucatnyi ballib portál van még. Ne tegyél úgy, mintha a régen gazdasági, most már politikai bulvár hvg-ről nem hallottál róla. Az Index továbbra is elsősorban ballib, hiszen most is az előválasztás van főoldalon. A 24.hu sem konzervatív. Vannak még a hvg-hez hasonló, magukat gazdaságinak nevező, de valójában ballib propaganda oldalak. És akkor még a DK-s álhíroldalokról nem is beszéltünk.
Értem, hogy neked ill. nektek az a sajtószabadság, ami a rendszerváltás előtt és közetlenül utána volt. Ekkor a sajtó 90%-a ballib kézben volt. És nektek már diktatúra, ha a másik oldal megközelíti az 50%-ot.
Az oktatásról sem igaz egy szavad sem. A mai általános iskola sokkal liberálisabb, mint ami régen volt. Persze az is oktatás leépítése, hogy egyetemet akar építeni a Fidesz. Éppen ti rinyáltok ellene.
Egy külügyminiszternek az a dolga, hogy külföldön ill. a külfölddel szemben képviselje a magyarokat, a magyar álláspontot. Persze, akinek a Kovács László féle "kicsi vagyok, kicsi segdugasz" hozzállás tetszik, annak hiába magyarázom, hogy mi a különbség a külföldi érdekek képviselése és külfölddel szembeni érdekérvényesítés között. Ajánlom, hogy nézzél meg néhány Szijjártó videot. Ez lehet az EU-s felszólalása és lehet bármilyen angol anyanyelvű riporterrel való beszélgetése! Talán mégérted, hogy mi a különbség a proli beszólogatás és a miniszteri szintű érdekképviselet között.
"Jól látható..." csak persze ezt sosem bizonyította senki sem. :)
A behazudozós dolog is színtiszta haugság a részedről. Az adócsökkentés, a támogatások tényszerű dolgok. Ha nem azok lennének, akkor konkrétan ezzel foglalkozna az ellenzék és te is és a nem olyan blöffökkel, hogy nem is keresztény és nemzeti értékeket képvisel a Fidesz. Az a baj, hogy az ilyenek miatt azonnal támadjátok a Fideszet, tehát a ballibek is tudják, hogy nem igaz, amit mondasz.
Apró, de fontos tény, hogy most már majdnem netto befizetők vagyunk az EU-ba. Most befizetjük az EU-nak, majd pályázhatunk, hogy visszakapjuk. A csatlakozást követően nem ez volt a helyzet. Tehát most kint van EU-s tábla, de valójában saját pénzből meg a fejlesztés.
A 2008-as válsággal kapcsolatban te is elfelejtettél egy dolgot: Nem volt válságkezelés. Ötlete sem volt a Gyurcsány-kormánynak, hogy mit kellene tennie.
Ki előtt ég a pofád, hogy magyar vagy?
32
Végigolvastam amit írtál, és kb nincs olyan bekezdésed és témád ami ne hazugságra lenne alapozva. És akkor ti háborodtok fel, hogy a mai magyar ellenzékiség valahol Albánia szintjén áll.
"A Fidesz sikere a megfelelő kommunikációban és abban van, hogy az igényeket ismerik, az emberek többsége pedig ostoba és nem látják át a dolgokat."
Olvasgattam mostanában a Nyugati Fény oldalát, akik ellenzéki oldalon állnak. Tessék, néhány cikknek a címe, ha már arról beszélsz, hogy kik milyen értelmi szintűeket céloznak meg:
-Végre kiderült, miért rángatnak el egy csomó kisiskolást a halottállat-nézegető Semjén-showra
-Meghökkentő fotó: Ezt mutogatják a gyerekeknek Semjén halottállat-kiállításán
-Nagy Feró szapulta kicsit a melegeket, aztán elárulta, miért dörgölőzik Orbánhoz
-Fotóval: Varga Judit úgy vigyorog Orbán mellett, mintha nem lenne holnap
A hozzászólások sem különbek, válogatott fenyegetések halmazából állnak a fideszesek és a kormány felé, itt-ott bújtatott gyilkossági vágyálmokkal. Ha már a gyűlöletről hazudozol, akkor látogass el erre az oldalra.
38, amiket kiemeltél egyáltalán nem az átlag ellenzéki színvonalat mutatják be, sőt.
Ezzel szemben a Fidesz pontosan ilyen színvonalon működik, nézz meg egy M1 híradót, egy Ripostot vagy a volt Lokált.
Egyébként lehet itt azzal jönni, hogy az értelmiség is szavaz a Fideszre (kivételek mindig akadnak), de attól függetlenül látható, hogy a tipikus szavazóbázisa nem ez, hanem az egyszerű, érettségit vagy még azt se végzett betanított munkásokból áll. Én amúgy egyszer sem írtam le a gyűlölet szót.
A Fidesz nem annak köszönheti a győzelmét, hogy minden társadalmi csoportban vannak hívei (ez mindegyik pártra igaz lehet), hanem annak, hogy a saját igényeik szerint formálták a választási törvényt, a média majdnem egészét felvásárolták (oké, a hvg-t és a 24.hu-t valóban kifelejtettem, de ezek még így is eltörpülnek a Fidesz által birtokolt és ellenőrzött médiumok mellett).
A Fudant ne keverjük bele, ilyen egyetemre nincs szükség, ezzel szemben egy globálisan elismert egyetemet elűztek, több vezető magyar egyetemet tönkretettek és még sorolhatnám (SZFE, Corvinus). A közoktatási politikájuk iszonyatosan káros, mindenféle szakmai átgondoltság hiánya látszik ebben. Lásd a mindennapos tesi, a hittan és az erkölcstan, ami a természettudományok kárára valósult meg (a tesi ráadásul kivitelezhetetlen még budapesti elit gimnáziumokban IS). A NAT nevetséges célokat tűz ki, a pedagógusok nincsenek semmilyen formában megbecsülve, a szavuk nem kerül meghallgatásra.
Szijjártóra nem tudok mit mondani, láttam nem egy videót, amiben beszél, hát iszonyat kínos volt, ha akarná se tudná jobban égetni az országot. Gyerekes durci, amit a Fidesz művel, ennek nincs helye ebben az országban.
A rendszerváltáskor még nem is éltem, úgyhogy már csak ezért se sírhatom vissza és nem, nem szavaznék se az MSZP-re, se annak a gyerekpártjaira.
Keresztény a Fidesz? :D Ezt te se gondolhatod komolyan. Álkeresztény banda, kezdve Szájerrel, Borkaival meg még ki tudja, hány emberrel. És semmi baj nem lenne azzal, hogy meleg, ha közben nem üldöznék őket és nyomatnák a hülyeségeiket. Gondolom ezeket a dolgokat szeretitek elfelejteni. Borkai meg keresztény erkölcsből megdugta a csajt a jachton (közpénzből...). Nem vagyunk befizetők, ezt felejtsd el, mert nem igaz. A beruházások általában megosztott arányban tartalmaznak EU-s és hazai forrásokat, de előbbi nagyobb hányadot tesz ki. Hidd el, ezt tudom, mert ez a szakmám.
Nem nagyon volt ideje se mit tennie Gyurcsánynak, azt is hozzá kell tenni.
A támogatásoknál leírtam, hogy ezek valóban vannak.
Az a gyerekes játszma, amit pedig Budapesttel csinálnak, az végképp rettentő kínos. Milyen demokrácia az, ahol a miniszterelnök azt mondja a helyi választások előtt, hogy aki nem velünk van, az ne várjon pénzt? Ezt mondta Orbán, csak jelzem.
Bár mint mondtam, nem éltem akkor, de a '80-as évek végén a Fidesz egy valós opció lehetett volna egy megújuló Magyarországhoz. Mára azonban ennek nyoma sincs. Én ilyen országban nem akarok élni és tartok tőle, hogy a magas végzettségűek többsége hasonlóan vélekedik, aztán majd ki marad itt? Nem akarok egy olyan országban élni, ahol bárkit betámadhatnak (nem, nem vagyok meleg), ahol a liberális szitokszó, ahol politikai program nélkül, puszta gyűlöletkeltésből (tessék, most leírtam ezt a szót) meg lehet élni. Múltkor azt mondta Orbán, mikor számonkérték a lakosságarányosan világviszonylatban vezető halálozási számok miatt, hogy aljas dolog a halottakból politikai hasznot húzni. Ezzel szemben tavaly nyáron az összes kormányközeli sajtóban heteken át mást se lehetett hallani/olvasni, mint azt, hogy Karácsony miatt haltak meg az idősotthonban. A politikának nem erről kéne szólnia és Gyurcsány egy fasz volt, de az ő idejében legalább nem volt ilyen a közélet.
"A Fidesz nem annak köszönheti a győzelmét, hogy minden társadalmi csoportban vannak hívei..."
Valóban ennek köszönheti, hanem annak, hogy minden társadalmi csoportban a legtámogatottabb párt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!