Vajon ha a 60 év felettiek nem szavazhattak volna az előválasztáson, akkor is Klári néni lenne az abszolút nyertes?
Nyilván ez csak egy feltevés, hiszen ez teljes mértékben jogtalan lenne, mivel a 75 éves Marika néninek is ugyanannyi joga van szavazni, mint bárki másnak, de azt vettem észre, hogy az idősek többsége vagy elvakult Fideszes, vagy pedig elvakult DK-s (tisztelet a kivételnek).
Természetesen még nem hirdettek nyertest, de eléggé egyértelmű és szerintem várható is volt, hogy Dobrev Klára nyeri az előválasztást. Engem ez mélységesen bosszant, mivel egyértelműen ő a legkevésbé toleráltabb az 5 jelölt közül a magyar értelmiségiek körében, hiszen mindenki emlékszik arra, ahogyan a férje kormányzott... Ennek ellenére mégis ő a legnépszerűbb és szerintem ez az idős szavazók miatt van így. Egyszerűen az összes posztjában, az összes videójában, ahol választópolgárokkal beszélget, szinte mindenhol csak idős bácsikat és néniket látok. Míg a többi jelöltnél a fiataltól kezdve az idősig minden korosztály megfordult.
Nagyon szép lett volna, ha végre sikerült volna leváltani az Orbán-kormányt, de ehhez Dobrev egyértelműen nem a megfelelő személy, így még talán a Fidesz kétharmadja is megmarad. Ha például MZP kapná a legtöbb szavazatot, akkor lenne esély arra, hogy a Fidesz elveszítse a kétharmadát, vagy akár a kormányváltásra is. Így viszont jövőre az áprilisi választásokon annyira pofára fog esni az Ellenzéki Összefogás, hogy itt már nem lesz kormányváltás, amíg az Orbán él... :c
Szia. Én nem Klárára szavaztam, de szerintem (is) ő a legalkalmasabb a feladatra.
Úgy gondolom, a többséget nem érdekli, kinek a kije, és nem szeretne ő sem visszahozni Gyurcsány korszakot. A programja, és az általa vízionált Magyarországgal sem nehéz egyetérteni. Az a hangos kisebbség, aki pedig Gyurcsányt látja benne, nem tud túllépni a múlton - ilyen mint például MZP, a te favoritod.
Azt tudom tanácsolni neked is, és a hasonlóan gondolkozóknak, aki MZP-vel van, Klárával is van, és aki Klárával van, az MZP-vel is van. Csak együtt sikerülhet. :)
Az előválasztás "abszolút nyertese" az lesz, aki a 2. fordulót megnyeri, de javíts ki, ha tévedek.
Nem kell ezt a 10%-os előnyt túlpörögni. Ha nagyjából így is maradnak az arányok, a 3 visszalépőn/kiesőn múlik, hogy kit támogatnak. MZP és Fegyőr biztosan Karácsonyt, Jakab kérdéses.
Valószínűleg nem nyeri az előválasztást, de ha nyugdíjasok nem szavazhatnának akkor a DK/MSZP jó eséllyel be se jutna a parlamentbe.
A legutóbbi választás során a Fidesz szavazótáborának az átlagéletkora 50 év volt, a DK-nál 55, az MSZP-nél 57.
Szóval csak részben vetted jól észre, ugyanakkor olyan 45-50 között lehet a választásra jogosultak átlagéletkora, szóval az 55-57 év se feltétlen jelenti azt, hogy csak nyugdíjasok szavaznak rájuk.
Az hogy a nyuggerektől elkéne venni a szavazati jogot egy dolog de jelenleg van nekik nem is ezzel van a gond, én azt nem értem hogy több nap volt a szavazásra akkor mégis mit csináltak az emberek?
Ha ennyire leszarják az ország sorsát akkor mégis mi a fsznak váltsunk kormányt? Bszki a Jobbik például pont azért alakult hogy ilyenek ne kerülhessenek hatalomra. A momentum szintén erre tessék, se a momentumosok se a jobbikosok nem mentek el szavazni (tisztelet annak a csekély kivételnek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!