A második fordulóban ugye Márky-Zaj és Fekete Győr András felkéri majd a támogatóit, hogy Karácsony Gergőt támogassák és visszalépnek? Mert, ha nem nincs aki megállítsa Dobrev Klárát hála a DK szekta mozgósító erejének.
Nem számítok ellenzéki szavazónak, de szerintem itt a valós támogatottságnak kell kiderülnie. Nem annak, hogy az ellenzéki összefogáson belül milyen háttéralkukkal lehet azt helyzetbe hozni, akit egyes csoportok akarnak.
Ha az ellenzéki szavazók közül a legtöbben Dobrev Klárát akarnák min.elnök-jelöltnek, akkor győzzön ő és mérkőzzön meg ő Orbánnal.
Karácsony már bizonyított és legyőzte Tarlóst.
Viszont Gyurcsány miatt Dobrevre nem fognak bizonytalanok szavazni. Én nyilván ha nem is szívesen, de szavaznék rá.
Most reménykedjünk, hogy MZP nem éri el a 15%-ot és akkor egyértelmű kit támogat. Érdekes lesz ez, de Dobrev nem hiszem, hogy jó választás lenne.
Szerintem Dobrev ellen MZP-t kellene indítani, nagyobb eséllyel nyerne. Kevésbé megosztó még Karácsonynál is.
Ha Dobrev nyer, akkor elbúcsúzhatunk a kormányváltástól, az biztos.
Ezért mondom, hogy muszáj lesz összefogni. Sajnos a sok DK-s nyugdíjas elment szavazni.
Bár a második fordulóban talán azok is mozgósítva lesznek, akik nem szeretnék Dobrevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!