Melyik ideológiát támogatod, és miért? Indokold!
8
Abszolút jó amit írsz, ezt még annyival kiegészíteném, hogy az eredeti centrista liberalizmus egy gondolkodásmód, míg a neoliberalizmus már sajnos egy ideológia.
Alapvetően balos és liberális vagyok, de nem szélsőséges. Úgy gondolom, hogy a magasabb vagyonnal és bevétellel rendelkező (szűk) rétegnek nagyobb mértékben kellene hozzájárulni a közteherviseléshez, szimplán azért, mert a lehetőségeihez képest neki ez sokkal kevésbé megterhelő. Mindezt úgy mondom, hogy szoftvermérnökként valószínűleg én is beleesnék a felső kategóriába.
Továbbá az élni és élni hagyni címszava alatt szerintem nem kellene piszkálni a melegeket és nyugodtan lehetne legalizálni pl a marihuanat.
Az egyházat és a politikát teljesen szét kellene választani, semmi közüknek nem szabadna lenni egymáshoz.
Ugyanakkor olyan baromságokat, mint az alapjövedelem nem támogatok, mert az csak az amúgy is népes naplopó réteget gyarapítaná.
A nemzetiszocializmust támogatom, ezek mellett hasonló ideológiákat, amik elterjedtek voltak Nyugaton a két világháború között, tehát konzervatív jobbos társadalompollitika, plusz korlátozó, nyerészkedő nagy cégeknek keresztbe tevő gazdaságpolitika.
Leginkább Hitler politikája, és az USÁ-ból Roosevelt New Deal-je tetszik, illetve a korabeli Skandinávia ideológiája.
A sokszor parasztromantikába hajlás, ami pl. Horthy Magyarországát jellemezte időként nem tetszik, ezek helyett társadalompolitikában inkább a korabeli progresszívizmus híve vagyok pl. az Atatürk-féle Kemálizmusé és az egészséges társadalomra való törekvésé eugenikával, alkohol-korlátozásokkal.
Nagy kár, hogy a kettest ennyire meg tudta vezetni a Fidesz, ami nem polgári-keresztény-konzervatív-nemzetpolitikát folytat. Pl. a kereszténységhez semmi köze sincs. A kormány kleptokrata és végtelenül elvtelen.
Én a kommunizmust támogatom. Nem azt a szocializmust, amit a vörösök csináltak itt. A kommunizmust.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!