Miért van ilyen kevés online szavazat az előválasztáson és kinek kedvezhet ez?
"Szerdán 57 806-an adták le szavazatukat a helyi ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltre, valamint miniszterelnök-jelöltre. Ezek csak a személyesen leadott voksok, további 3902-en online is voksoltak."
Azt hinné az ember, hogy járványos időszak alatt főleg a fiatal nettel jól boldoguló szavazók körében az online szavazás tudna vonzó lenni, ehhez képest az online szavazatok aránya 6,3%.
"a fiatal nettel jól boldoguló szavazók"
tehát mindenki, leszámítva a 90 éves nagymamámat?
Raktam én már fel skypeot negyven évesnek telefonra, mert neki nem ment. :) A szüleimnek papírja van róla hogy értenek a számítógépekhez mégse boldogulnak egy netes vásárlással se. Azért ilyen egy 20-30 évessel ritkábban fordulna elő.
Bár akkor ezt a részét vegyétek tárgytalannak a kérdésemnél, mert lehet csak az én fejemben van az, hogy netes szavazásra a fiatalok kaphatóbbak lennének.
Hogy lehet tele online, ha ilyen kevesen szavaznak online?
ma 19:09
Még első napokban én is olvastam ilyent, hogy az összes hely be volt telve de nekem ez kicsit fura, mert a Jobbiknak, Momentumnak érdeke lenne, hogy online is könnyebben lehessen szavazni, mert az ő támogatóik között sok a fiatal. Aztán így nem értem, hogy miért nem olyan online informatikai rendszert hoztak össze amiben napi szinten több tízezer szavazatot is le lehet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!