Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem lesz még nagyobb a pedagóg...

Nem lesz még nagyobb a pedagógógusok elégedetlensége a minimálbér emelés miatt?

Figyelt kérdés

Most mindenkinek hirtelen nagyon meg fog emelkedni a fizetése. 25 éves korig jön az adóvisszatérítés meg a minimálbér emelése. Viszont a pedagógusok ebből pont kiesnek. Nekik nem emelkedik semmi. Ráadásul Varga Judit szerint nem életszerű megint emelni

Az ATV-én elemezték a helyzetet és azt a következtetést vonták le, hogy hatalmas elégedetlenség lesz a bérfeszültség miatt. Már egy technikai dolgozó többet fog keresni, mint egy pályakezdő pedagógus. Ez hogy fog kinézni? Milyen elégedetlenségi hullám lesz itt?

2021. szept. 22. 10:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
91%
10: így van, az utánpótlással van a probléma, hogy egyre kevesebb van belőlük
2021. szept. 22. 11:14
 12/27 anonim ***** válasza:
40%

" A tények azt mutatják, hogy NEM AKARNAK pedagóguspályára menni, ill. rövid időn belül elhagyják."

Ez így igaz, én is elhagytam, mint sok más szaktársam is. És az a vicc, hogy nem a pénz az elsődleges indok (legalább is sokaknál). Ha ugyanannyit keresnék tanárként, mint most, akkor sem mennék vissza...

2021. szept. 22. 11:34
 13/27 anonim ***** válasza:
33%
#5 2018 környékén még javában gimiben tanultam, Székesfehérváron. Tehát egy megyeszékhelyen, egy nagyvárosban. A némettanárunk elment nyugdíjba, előtte már fél éve kerestek valakit aki helyettesíthetné, de nem találtak senkit. Amikor elment, egy másik suliból jött át tanítani valaki ideiglenesen, ameddig az iskola nem tud felvenni valakit végleg, mert egyszerűen nincs elég némettanár. De a franciával és más, ritkább nyelvekkel ez a probléma még nagyobb. Biológián szintén, egyetem után kaptunk egy huszonéves biosztanárt, nagyon jól tanított, imádtuk, és az első tanév után otthagyta a sulit, mert talált jobban fizető állást. Szerinted ennek így kellene mennie? Arról már nem is beszélve, hogy a diáknak kell kimenni minden órán segíteni a tanárnak, mert az elektonikus táblát nem tudják bekapcsolni, vagy nem tudják hogy kell egy filmet a táblán felhangosítani... Az utánpótlás hiányos, nincsenek fiatal tanárok, a régiek pedig semmihez sem értenek már, úgy tanítanak mint 30 évvel ezelőtt. És ez egy nagyvárosban, el nem tudom képzelni, hogy egy kisebb település iskolái hogy néznek ki...
 14/27 anonim ***** válasza:
11%
Visszaemlékezve arra, amikor 5 hónap volt egy röpdogát kijavítani, meg amikor óra alatt a tanárnéni a szertárban kefélt a tanárbácsival... Reméljük, hogy nagyon elégedetlenek lesznek, és nagyon megszívják!
 15/27 anonim ***** válasza:
46%

"Most mindenkinek hirtelen nagyon meg fog emelkedni a fizetése."

Akkor én senki vagyok

2021. szept. 22. 11:40
 16/27 anonim ***** válasza:
73%

"2. Miért sugallja mindenki az, hogy csak pályakezdő pedagógus létezik? Miért mindig csak az ő bérüket nézik egyesek?"

Tudod a probléma az, hogy a pályakezdő pedagógusból lesz a tapasztalt pedagógus, na most ha nem megy a diák tanárnak, vagy elvégzi de nem lesz belőle pályakezdő pedagódus, akkor később nem lesz belőle "öreg pedagógus"? Eddig tudsz követni?

Ha most több pedagógus megy nyugdíjba mint amennyi kezdő van, akkor idővel ez hatalmas -a mostaninál nagyobb hiányt fog okozni- és iskolákat kell majd bezárni emiatt. Tehát a ma pályakezdője lenen húsz év múlva a tapasztalt tanár, viszont ha szar a fizetés és nem megy el tanárnak alapból, akkor nem lesz.

2021. szept. 22. 11:40
 17/27 anonim ***** válasza:
82%
Nem.
2021. szept. 22. 12:00
 18/27 anonim ***** válasza:
66%
30 éve minden évben összeomlik az egészségügy és elfogynak a pedagógusok, csak az ellenzék változik, amelyik mondja.
2021. szept. 22. 12:08
 19/27 anonim ***** válasza:
92%
Fideszesként mondom, hogy a kormány legnagyobb szégyene az, hogy a tanároknak ilyen a fizetése. Azért nem matek tanárnak mentem, mert ennyi pénzért ezt nem csinálnám. És sajnos nem csak a pénz akkora, mint egy betanított munkás kezdő fizetése, de a szülők és diákok is kb. annyira tisztelnek, mint egy betanított segédmunkást...
2021. szept. 22. 12:11
 20/27 anonim ***** válasza:

Nem omlik össze az oktatás, csak a mostani alacsony fizetésekkel az elkövetkező 40 évre alacsony színvonalú tanári gárdát "vásárolunk" magunknak. Persze, mennek most is tehetséges emberek is tanárnak, ők ne vegyék magukra ezt, de jóval több tehetséges tanár lenne az elkövetkező 40 évre, ha mondjuk úgy 20 évvel ezelőtt a tanári fizetés a diplomás átlagfizetésnek bár a 90%-át elérné.

És gyanítom, hogy azok az emberek, akik a fizetés miatt nem mennek tanárnak, azok jóval nagyobb arányban hagyják el M.O.-t, mint más, és ők itt maradnának, ha normális életpályát biztosítanánk nekik.

2021. szept. 22. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!