Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jogos a jobboldaliak ezen...

Jogos a jobboldaliak ezen félelme? Van erre statisztika?

Figyelt kérdés

Sokszor mondják jobboldaliak, hogy egyre több indiai-magyar. (nem írhatom le)Egyre több születik és ez probléma, szerintük. Igen, tényleg sok van, de a CSOK miatt magyarból is, nem? Van erre valami akár jobboldal-, akár baloldal-független statisztika, ahol számokkal igazolják, hogy egyre kevesebb a magyar és egyre több az indomagyar? És, ha igen, mikor lehet 50-50% a 2 csoport aránya, ahol már zavarhatják egymást a különböző kultúrák?

Légyszi maradjunk kultúráltak, nem szeretnék vitát generálni! Köszi :)

2021. szept. 21. 16:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
46%
szerintem a baloldal szokott orbáncigányozni
2021. szept. 21. 16:28
 2/15 A kérdező kommentje:
Én azt láttam, hogy ők védik őket, meg az emberi jogokat.
2021. szept. 21. 16:34
 3/15 anonim ***** válasza:
0%
Ezért nincs magasabb családi pótlék, hogy csak a pénzért ne szaporodjanak ezek.
2021. szept. 21. 16:47
 4/15 mindentudó99 ***** válasza:
72%
Budán lakva könnyú elfogadónak lenni
2021. szept. 21. 16:48
 5/15 anonim ***** válasza:
0%

#2!

:DDDD

2021. szept. 21. 16:50
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ilyen hivatalos nyilvántartás a romákról, nem romákról, csak társadalomtudományi felmérések, kutatások vannak.

A romáknak már évtizedek, évszázadok óta jóval nagyobb a népszaporulata, ebben nincs újdonság, de ott is lassul a népességrobbanás, egyre kevesebb gyermeket vállalnak. A korábbi 5-6 átlag mára már 3-ra csökkent az országban, budapesti, nagyvárosi cigányoknál meg már a 2-höz közelít. A fiatal népesség, magasabb termékenységi ráta miatt még sokáig nőni fog a cigány népesség, de aztán majd egyszer ott is tetőzni fog, mint ahogy például a dél-ázsiai őshazában Pakisztánban, Indiában, Bangladesben is lassul a népességnövekedési tendencia.

A magyarországi romák száma az évszázad végére tetőzik, kb. 1,5-2 millió lesz, a teljes népesség 25-40%-a körül. Mire a teljes népességen belül fele-fele lesz az arány, az már a XXI. században lehet.

De ezt jelentősen változtathatja a nemzetközi migráció is. A magyarok, cigányok mellé jöhetnek szubszaharai afrikaiak, arabok, afgánok, pakisztániak... is nagy számban, ha tovább fokozódik a munkaerőhiány és a bevándorláspolitika, migrációs, családegyesítési politika is liberálisabb irányt vesz majd. Például ha befogadnánk évi 20 ezer munkást, menekültet, családtagjaikat, akkor 2100-ra a számuk elérhetné a 2-2,5 milliót és az új kisebbségek együttesen már nagyobb arányt képviselnének a társadalomban, mint a romák.

2021. szept. 21. 16:52
 7/15 anonim ***** válasza:
54%
Ma már minden 2., 3., 4. gyerek indo-magyar, a gyerekeik száma a magyarok többszöröse, míg a magyaroknak alig több mint 1 van átlagosan. Már most lehetnek másfél-kétmillióan, vagyis 20 év múlva 3-4 millióan lesznek, többségében fiatalok, a fiatal korosztály fele. De ha csak 3 gyerekük lesz, akkor is két generáción belül gyakorlatilag többségben lesznek, ha a fogatlan öregeket nem nézzük. Kb. 2050-70-re. Ez a közbiztonság megszűnését és nagy gazdasági visszaesést is jelent majd. Kérdés, a magyar nyelvet betiltják-e majd, mennyire leszünk kirekesztve. De ez kell a magyaroknak. A minap mutattak be a Nemzeti Színházban egy őket sajnáltató, a náczi gárdistákról szóló művet... (Egyébként Orbántól kezdve Mészárosig már most sokan azok.)
2021. szept. 21. 17:16
 8/15 anonim ***** válasza:

"Én azt láttam, hogy ők védik őket, meg az emberi jogokat."

Az 50%os sikerdíj érdekli őket, nem az emberi jogok.

Már csak azért is, mert a hivatkozott jogsértések legjavát 2002-2010ben követték el. Pl. Gyöngyöspata.

2021. szept. 21. 17:20
 9/15 qkker1 ***** válasza:
Még a Napkeltében nyilatkozott egy akkori roma vezető, hogy vigyázzanak a magyarok, mert amíg egy magyar gyerek születik, addig 10 cigány purgyé!
2021. szept. 21. 17:33
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszi hatos, ez érdekelt, hogy van-e statisztika. Én a wikipédiát néztem, de ki tudja, milyen gyakran frissítik. Sajnos ez lehet elavult. Ha nincs akkor nincs, hasraütésszerűen számokat mondani/ elhinni nem tudok. Lehet valamelyik kommentelőnek igaza van, de fogalmam sincs melyiknek. Az is lehet, hogy nincs.
2021. szept. 21. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!