Elmaradhatnak a 2022-es választások?
12.
A teljes fideszes média b*zizta és terroristázta. Ezzel sok millió emberben szemében lejáratva. Ettől függetlenül a néppártosodás nem volt kudarc és Vona se lett bukott politikus. A választáson se szerepelt rosszul, de az ígéretét beváltotta és kiszállt. Valószínűleg rájött hogy ebben a rendszerben nem lehet megverni Orbánt, de ha meg is vered akkor is nála marad a tényleges hatalom.
#13. "A teljes fideszes média b*zizta és terroristázta."
Már bocs, de...és? Én meg 12 éve mást sem hallok, mint hogy qrvafidesz, sőt, még akkor is őket szidta a komplett baloldal, amikor nem is voltak kormányon. Vagy ott van Trump, aki ellen egész nap kampányolt a Clinton Network News, és minden egyes képe úgy volt bevágva a médiában, hogy szándékosan a legelőnytelenebb, videó közepéről kivágott arcát tették mindenhova. Ettől még meg lehet nyerni egy választást, mindkettejük példája mutatja.
"Ettől függetlenül a néppártosodás nem volt kudarc"
De, sajnos egyértelműen az volt.
"és Vona se lett bukott politikus"
Szerintem sem, kizárólag az ő döntése volt, hogy ehhez a feltételhez köti a maradását és hogy lemondott. Ugyancsak, ehhez a Fidesznek éppen semmi köze, ezek a Jobbik belügyei.
"Valószínűleg rájött hogy ebben a rendszerben nem lehet megverni Orbánt"
Ami persze egy hülyeség. Egyszerűen kell egy párt, amire többen akarnak szavazni, mint a Fideszre, és már le is van győzve Orbán. Hogy miért képtelen tömegeket megszólítani a legtöbb ellenzéki párt, az már egy másik kérdés, de nem a tömegben van a hiba (és e tekintetben nem is a Fideszben).
"Hogy miért képtelen tömegeket megszólítani a legtöbb ellenzéki párt, az már egy másik kérdés"
Ennek két nagyon egyszerű oka van.
1. Teljesen felaprózódott az ellenzék. Míg anno volt a Fidesz meg az MSZP kb. egyenlő fajsúllyal, addig ma van sok apró ellenzéki párt, akik külön-külön labdába se rúgnak, de együtt több a támogatójuk, mint a Fidesznek.
2. A Fidesznek akkora hatalmas médiafölénye van, ami baromira megnehezíti az ellenzék dolgát. Nagyon sok kistelepülésre csak az állami média jut el, az meg 100% Fidesz propagandát nyom.
#15.
1. Egyetértünk. Na és ki tehet erről? Mert szerintem a baloldal szakadásához megintcsak nem kellett fideszes ármány, ment az magától is, Orbán csak egy kávét kért.
2. Fölény igen, hatalmas fölény (szerintem) nem. Mármint értem, hogy a baloldal nagyon sokáig ahhoz volt hozzászokva, hogy csak az ő szavuk hallható, és minden változás fáj, ami ebben elmozdulást hoz, de szerintem ma simán eljuthat mindkét oldal üzenete a szavazókhoz. Hiszen bárki átkapcsolhat az M1-ről az RTL híradóra (át is kapcsolnak), meg bátran lehet olvasni a Telex/444/HVG/24-et (olvassák is bőszen). És a legszebb az egészben, hogy mégcsak nem is ezen múlik a dolog. Hiszen 2018-ban az index címlapon kampányolt napi szinten a Fidesz ellen (itt jegyzem meg, hogy az index napi olvasottsága ekkor kb. duplaannyi volt, mint pl. az összes kormányoldali nyomtatott sajtóterméké összesen), mégis behúzta a Fidesz az újabb kétharmadot. És behúzta 2010-ben is, amikor nekik egy szem HírTV-jük volt, meg pár újságuk (az ECHO tv kikérte volna magának, hogy fideszes, nem is volt az, így őket nem számolom ide csak azért, mert ők is utálták Fletót), meg tudott győzni '98-ban is, amikor saccra olyan 95%-os baloldali médiatúlsúly volt, a Fidesznek meg két alig olvasott, a szoci sajtó által kb. a Blikk szintjére lejáratott lapja volt. Merthogy a mondanivalón múlik a dolog, és ez az, ami a baloldalnak mára nem maradt. Ezért nem érdekel senkit egy újabb megszűnő balos sajtótermék sem, már úgy értem, hogy nem csak az olvasókat nem (mert azok leginkább tapsolnak egyenesen, ha bezár pl. egy Népszabadság), de a befektetőiket sem, hiszen mégis ki tenné szívesen a saját pénzét egy halott termékbe? Lásd: 2018 után Simicska is kifarolt, sorra húzta le a rolót a sok szar, ami Orbán bukására tette fel a létét.
#16:
Nem értek egyet. Mindenhol az M1 van elől a csatornalistában és a sok IQ nulla csak azt nézi. Azon kívül az óriásplakátokról csak a kormánypropaganda ömlik. Ellenzéki plakátokat nem nagyon látsz, STOP Karácsony-t és társadalmi célú reklámnak álcázott propagandát annál inkább. Aki meg már internetezik, az kiválasztja a saját preferenciájának megfelelő portált, tehát ott nem szempont.
#17. "Mindenhol az M1 van elől a csatornalistában és a sok IQ nulla csak azt nézi."
Direkt írtam, hogy átkapcsolnak az Orbánt leleplező igazságra, merthogy az RTL híradó messze a legnézettebb esti híradó.
"Azon kívül az óriásplakátokról csak a kormánypropaganda ömlik."
Ezt megadom, bár mindig látom az ellenzék üzeneteit is.
Összességében kifejtettem fentebb, nem igazán látom be, hogy ez olyan nagy súllyal bírna abban, hogy végül kit választanak az emberek, hiszen ha így lenne, a Fidesz soha nem győzhetett volna. Most messze nincs olyan nehéz helyzetben az ellenzéki média, mint Orbánék 2010 előtt, nekem gyenge kifogás, ha valaki azt mondja, hogy emiatt nem képesek győzni.
FIDESZ győz megint, senki nem akarja a kommunistákat újra hatalomban látni.
Már bizonyítottak kommunisták(Gyurcsány/Karácsony), hogy azon kívül, hogy káoszt csináltak / csinálnak azon kívül máshoz nem igen értenek.
Gyurcsány tönkre vágta a gazdaságot.
Karácsony jó úton tart, hogy tönkre vágja Budapestet,
pld: káoszt okoz az átgondolatlan intézkedései a kerékpársávokat illetően a belvárosban.
Az összes jelölt az összefogásban egy gyenge képességű ember Dobrev, Márki-Zay, Jakab a többit meg meg sem említeném mert azoknak kb annyi esélyük van az előválasztáson mint egy halottnak a csók után a felébredésre.
El kell menni és a FIDESZ -re szavazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!