Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miként látjátok?

Miként látjátok?

Figyelt kérdés

Szerintem a mai magyar politika négy érdemi csoportosulásra osztható.

1. Fideszes érdekkör, a nagyúrrá lett vidéki fiúk és haverjaik.

2. A Nyugatot szolgáló, onnan erősen támogatott USA-barát, atlantista érdekkör. (Róna Péter, Fekete-Győr, Márki-Zay Péter, Pálinkás József)

3. A múlt rendszer vezető rétegéből kinőtt baloldali milliárdosok és csatlósaik köre (Gyurcsány klán)

4. A Toroczkai és Novák vezette nacionalista erők.

A mai nagy ellenzéki csoportosulás a 2. és 3. kör átmeneti szövetségéről szól. Miközben szövetségesek O. ellen, valójában kőkemény versenytársak.

2021. szept. 20. 15:56
 1/7 anonim ***** válasza:
81%

A 2. és 3. csoport kb. ugyanaz, a fiatal pártok a baloldali ifjúsági tagozatnak felelnek meg. Feriék is pont úgy nyalják a nyugat fenekét.

Márki-Zay meg Pálinkás nem tudom mennyire rakható be ebbe a csoportba, szerintem esetükben ideológiai elkötelezettség van a nyugat mellett és nem érdekek mentén nyalnák a nyugat valagát minden áron.

2021. szept. 20. 15:59
 2/7 anonim ***** válasza:
68%

A leírásból nem derül ki, hogy a 2-3. miért lennének vetélytársak?

Ahogy írod, abból max. generációs különbség érzékelhető.

2021. szept. 20. 16:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából stimmel, bár MZP-t inkább külön “halmazba” tenném és helyére beraknám Karácsonyt.
2021. szept. 20. 16:40
 4/7 A kérdező kommentje:

A 2. és 3. csoport közötti nagy ellentét, amely zavarja az együttműködést, abból áll, hogy miként Márki-Zay Péter látja, Gyurcsány Ferencnek FELESÉGESTÜL vissza kellene vonulnia, mivel a neve garantálja a választási buktát. (Az asszonyt is kár előtérbe tolni, mivel Magyarországon nő még soha nem nyert miniszterelnök választást és egyhamar nem is fog.) Ezt Márki-Zay teljesen jól látja, de Gyurcsányék nyilván nem akarják elfogadni a kellemetlen valóságot.

Az egész országot nézve, nem csak a fixen ellenzéki szavazókat egy Márki-Zay jellegű férfinak lennének a legjobb esélyei a jelenlegi kormányerő ellen. Klára asszony a DK-s törzsszavazók, aktivisták körében bárki másnál népszerűbb, de nem csupán belőlük áll az ország. A kis jegyzetemből kimaradt Jakab Pétert meg Gyurcsány embereihez, csapatához sorolom. Fellépésben, hitelességben ő -szerintem- ő sem versenyezhet MZP-rel.

Úgy látom, ezek a hideg tények.

2021. szept. 20. 18:59
 5/7 A kérdező kommentje:
A Nyugatot vezető köröknek sokkal inkább megfelelne MZP, mint a Gyurcsány házaspár.
2021. szept. 20. 19:04
 6/7 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem az egész (általad megnevezett) 3. csoportosulás a NER-t szolgáló "ellenzéki" szabotőrök köre. De nem lennék meglepve ha a 2. és 4. csoportban is akadna bőven NER-es, álellenzéki szabotőr.

Mindent Orosz Föderációs sablonok alapján intéz a Fidesz-gépezet, ebből kiindulva pedig nem túl sok értelme van bármiféle ellenzékről beszélni (saját játékában, a saját szabályrendszere alapján akarod legyőzni a játékmestert). Az egész azért van kitalálva, hogy úgy tűnjön szabadon választhatsz és szabadság van, nem lehet ráhúzni egy az egyben a diktatúrát mint például Észak-Koreára. Mindig van "hetyetye", "de így-de úgy", magyarázás, szövegelés. De a lényeg ugyanaz marad. Ha én írok egy játékot amiben lényegében a szálakat is én mozgatom akkor teljesen értelmetlen lesz arról beszélni, hogy a kihívóimnak (a saját játékomban) mennyi esélyük van. Amennyit adok nekik. De abban biztosak lehettek, hogy ez az adott esély soha nem lesz elegendő bármire ami a győzelmemet biztosítaná.

Az egész rendszert így találták ki az oroszok és ezt veszik át az orbánhoz hasonló vezetők. Ezért nincs semmi értelme foglalkozni már a politikával és ha befolyással van rád vagy zavar akkor pedig el kell hagyni az országot mert ez bizony nem fog változni. Pörgethetitek a kockákat ameddig csak akarjátok de a játékmesternél soha nem fogtok nagyobbat dobni.

2021. szept. 30. 10:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Eddig ez volt a legérdekesebb hozzászólás. Elgondolkodtató.
2021. okt. 1. 15:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!