Egy jó diplomával (pl. mérnöki) rendelkező fiatal a fidesszel vagy az ellenzékkel jár jobban?
Neki mindegy pár éves gyakorlattal keres, 4-500 nettókat, elér egy jó pozíciót autóiparban ott van a fizetése ,hogy nettó 1 milla.
Neki nem oszt nem szoroz jól megél.
A Fidesz, mert az Ellenzék megemelné az adódat és elszórná soha meg nem térülő dolgokra, segélyre stb-re. Viszont a Fidesz melletti érvek ezzel ki is fogytak, a baj az, hogy az Ellenzék mellett még ennyi sincs.
Most lehet mondani, hogy "az ellenzék csökkentené a korrupciót" meg hasonló bullshitek de sajnos ez mese. Nincs olyan nagy politikus, aki érdemben csökkentené a korrupciót, főleg mert csak addig zavarja őket amíg más lop.
Én is mérnökin (gépészet) vagyok, a szüleim is mérnökök (ők más területeken).
Ők azt mondják hogy a Fidesz éri meg, amíg így folytatja a kormányzást. Emellett, korábban is írták, a többkulcsos adó az nekünk szívás, mert bejelentett munkahellyel rólunk veszik le a lóbőrt. Az "1%" pedig, aki nem hagyományos alkalmazottként dolgozik, megtudja fizetni az ügyvédeket hogy elrejtsék a vagyont offshore, szóval az lenne a legnagyobb baklövés...
Annak meg aki azt írta, hogy "nem kellenek mérnökök, mert összeszerelő üzem vagyunk", egy idióta, több okból is:
1. Technológiai fejlődést nem fogunk a semmiből elérni, és igen, bizonyos szektorokból az összeszereléstől kell indulni, mert sajnos senki sem fog hozzánk vágni gyártástechnológiát ingyé.
Vagy kifejlesztjük magunk (az lassú), vagy pedig elérjük hogy idehozzák, ami majd versenyhelyzetbe hozza a hazai piacot. (Pl: a multinál a hazai mérnök/munkás/ügyvezető kitanulja a tech-et, majd esetleg állást vált egy hazai céghez és átadja a tudást). És ez csak egy példa. De ezt tudnád ha műszakin lennél. :/
2. Szerinted ki tartja karban a gépeket? Gyakorlaton hideg nyomásos présüzemben voltam (nem egy bonyolult folyamat.) És csak ott nem egy, nem kettő, hanem négy mérnök volt, és így is rengetegszer bevontak gyakornokként a komolyabb dolgokba, mert annyi a tennivaló.
Szóval én a fideszt mondom amíg így folytatják. Szólj ha kifejtettebb okot kérsz kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!