Romáknál mit jelent az ha rá mint nem roma származású emberre azt mondják hogy paraszt?
Figyelt kérdés
Én úgy tudom hogy mezőgazdasági munkát végző jobbágyokat hívták parasztnak. Ezenkívül van egy pejoratív értelme is, de a romák ezt nem úgy használják hogy pl "te buta paraszt" hanem rajtuk kívül mindenki más paraszt. És arra vagyok kívnácsi hogy ezt ők mire értik akkor?2021. szept. 18. 11:55
1/11 A kérdező kommentje:
*rám, mint ne roma származású
2021. szept. 18. 11:56
2/11 anonim válasza:
Parasztot arra értik, hogy magyar vagy
3/11 A kérdező kommentje:
Na eddig én is eljutottam, de miért pont paraszt? Semmi közöm a parasztsághoz, a felmenőim sem voltak parasztok. Akkor miért?
2021. szept. 18. 12:05
4/11 A kérdező kommentje:
Ők nem tartják magukat magyaroknak? Hiszen ugyanazt a nyelvet beszélik mint én. Akkor ők is lehetnek parasztok.
2021. szept. 18. 12:06
5/11 anonim válasza:
Ők cigánynak tartják magukat, de van amikor törökként vagy albánként azonosítják önmagukat, de az olasz is előfordul.
6/11 A kérdező kommentje:
Értem, akkor máshogy is kérdezem. Miért nem azt mondja rám hogy magyar, miért paraszt? Pontosabban nem csak rám és nem csak személyesen, hanem úgy minden felületen ahol szóba kerülnek a magyarok akkor őket parasztoknak hívják.
2021. szept. 18. 12:13
7/11 anonim válasza:
Azt én sem tudom, de már rám is mondták.
8/11 A kérdező kommentje:
"Rasszisták a cigányok sajnos.. meg büdösek is."
Ez igazából nem old meg semmit. Most mélyenszántó eszmecserét kellene erről folytatni.
2021. szept. 18. 12:49
9/11 anonim válasza:
mi cigányozunk ők parasztoznak ennyi , csak 10 magyarból 2 paraszt addig 10 romából 8 cigány
10/11 anonim válasza:
"de miért pont paraszt? Semmi közöm a parasztsághoz, a felmenőim sem voltak parasztok. Akkor miért?"
Ne keress értelmet, logikát benne!
"Ők nem tartják magukat magyaroknak?"
Nem, kivéve ha külföldön buknak le valamivel. Más esetben kiemelik hovatartozásukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!