Most akkor meddig tart a veszélyhelyzet Magyarországon?
Ugye tegnap kezdeményezték a meghosszabítást és azt olvastam,hogy az első őszi ülésszak első ülése utáni 15. napig érvényes. Tegnap volt az első?
Csak azért kérdem,mert egészségügyil dolgozó vagyok és ingyen utazhatok.
Szerintem meg fogják szavazni,hogy 2022.jan.01-ig legalább fennmaradjon.
Használd ki!
"Ugye tegnap kezdeményezték a meghosszabítást és azt olvastam,hogy az első őszi ülésszak első ülése utáni 15. napig érvényes. Tegnap volt az első?"
Még nem volt ülés. A kormány 2022. január 01-ig javasolja (és fogja elfogadni) meghosszabbítani.
"De akkor még holnap is érvényes lesz,nem?"
Most írtam, várhatóan január 1-ig. Szeptember 15-ig akkor tartott volna, ha a parlament szeptember elsején elkezdte volna az őszi ülésszakot. Mivel még mindig nem volt ülés (és egyelőre hír sincs róla, hogy a házelnök mire hívta össze a parlamentet), így a veszélyhelyzet továbbra is az első ülésnap utáni 15. napig van érvényben. Elméletileg, mert gyakorlatilag január 1-ig meg fogják hosszabbítani. Tehát igen, holnap még érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!