Ha nem lesz meg az ellenzéknek a 2/3?
Te megadnád nekik a felhatalmazást?
Szerintem ez alkotmányellenes lenne, én kimennék tüntetni
Alkotmányról egy villalakó inkább ne beszéljen ami mögötte van.
Vagyis azt mondod, hogy Dobrev megkérdőjelezhetősége feljogosítja Orbánt is a megkérdőjelezhető cselekményekre?
Akkor mi is a problémád? Mert ez oda-vissza alapon igaz, mindegy hogy miről légyen is szó!
Bagoly mondja verébnek ...
#23-nak:
Magában az alaptörvényben megfogalmazottak alkotmány-ellenesek, ráadásul az ezek még alaptörvény-ellenesek is ami már egy komédia.
Az alaptörvény (alkotmány) módosításának jogát elvenni a néptől és 2/3-os többséghez kötni, a hatalom kizárólagos birtoklására irányul.
És itt a kör bezárult. Az alaptörvény alkotmány-ellenes, így többségi szavazattal is törölhető.
#25-nek:
Az Alaptörvény előbb érvénytelennek nyilvánítja az Alkotmányt, majd ezen, önmaga által érvénytelennek nyilvánított Alkotmányt jelölte meg önmaga megalkotására vonatkozó felhatalmazásként. Abszurd!
Az Alaptörvény egészének közjogi alkotmányellenessége minden további nélkül megállapítható. Mivel a jogalkotás előírásainak, szabályainak, követelményeinek megkerülésével alkották meg, tehát jogszerűen sosem jött létre, következésképp a kihirdetése visszamenőleges hatállyal semmis. Nagyon veszélyes precedenst teremthetne, ha a jogalkotás előírásai megkerülhetők lennének.
Az Alaptörvény közjogi alkotmányellenességét az Alkotmánybíróságnak kell kimondania. A közjogi alkotmányellenességhez nem kell tartalmilag vizsgálni az Alaptörvény előírásait. Ugyanis a jogalkotás szabályai az Alaptörvényre is ugyanúgy vonatkoznak, mint bármely más normára.
Persze nem én vagyok ilyen qrva okos, alkotmány-jogásztól idéztem.
Tehát nem az a probléma hogy nem lett volna joga a fidesznek múdosítani, hanem az, hogy eközben semmiféle, a módosítás MÓDJÁT előíró jogszabályt nem tartottak be! Ha betartották volna, megy a levesbe az alapxarjuk!
Ismét #25-nek:
Tudod mi a vicces a vitánkban?
Az, hogy te valójában nem velem vitatkozol hanem volt alkotmány-bírókkal, alkotmány-jogászokkal, neves ügyvédekkel!
Ezt most komolyan gondolod?!
Ha az ellenzék nyer akkor az alkotmányt visszaállítják, az abban foglaltak pedig nekik "halálos" ítélet! Nem véletlenül kapálóznak kézzel-lábbal!
Az alkotmány kiiktatása tette csak lehetővé ennek a diktatórikus bűnöző-államnak a kialakítását! Amint visszakerül az az alapvető emberi jog,hogy az alkotmányról a nép is dönthet, NEKIK VÉGÜK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!