Támogatnád, hogy egy gyerek születésekor ne kerüljön bele a neme az anyakönyvi kivonatba, hanem azt csak a gyerek tudja beelírni 18 éves korának betöltése után?
A biológiai nem egy tényadat. Genderről lehet vitatkozni, hogy létező dolog, vagy agybaj, de a gyerek biológiai nemén ez nem változtat.
üdv, egy baloldali
ui. minthogy csak az utónévkönyvből lehet nevet adni, ezért elég nehéz eltitkolni Pistike vagy Évike nemét.
Hehe.
Tehát mindenki csak "ember" lenne, és 18 évesen beíratná, hogy férfi/nő/nem tudom mi vagyok/egyéb/non-binary/...?
Azelőtt illegális férfinak lenni, mielőtt beírnák? És ez mire lenne jó?
Még és még és még tovább erősítené az ellentéteket és a sztereoípiákat. És ha az a cél, hogy mindenki úgy élhessen, ahogy akar, akkor ne a kártya döntse el.
Tudnék még írni, de nincs kedvem, mert hülyeség az egész.
8. vagyok, véletlenül elküldtem.
Attól még fiú, vagy lány. Hogy hogyan viselkedik és milyen szeretni lenni, hadd döntse el ő, nem az, hogy milyen szócskát íratott az igazolványára. Mi értelme lenne? Megmutassa a barátainak, hogy nőt íratott, aztán mostantól 100% nőnek kell lennie, mert az van írva? Sőt, ő íratta; és élete végéig ugyanolyannak maradni? A nem az van, nem lehet 18 év után eldönteni, hogy miként született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!