Vasárnap Ferenc Pápa hazánkba érkezik de csak zárómise celebrálására érkezik,majd hivatalos tárgyalások mellőzésével továbbutazik. Miért hűvös a jelenlegi Magyar Kormány és a Pápai Állam viszonya?
Huszonöt éve nem volt itt a Pápa,és ha jön akkor sem marad.A szomszédos Szlovákiában megy tovább,ahol azonban több napot is eltölt majd.Ott igen,itt nem marad.Ennek azért okalehet,amiről nagyon nem lehet hallani semmit.
Valószinüleg valamiféle értékrendbeli nézetkülönbség lehet a "Mindenki Pápája" és a "Nemzeti Kormány" között.
Állítólag a magyar kormány korábbi,és jelenlegi migráns politikájában keresendő az ok,amivel a Pápa nem ért egyet.
Nem tudom,de korábban erről lehetett a híradásokban hallani.
Mindenesetre nyomós lehet az ok,mert Szlovákiában több napot is eltölt,és
sok várost is felkeres.Lehet hogy egy hivatalos tárgyalással nem kívánja ezt a diszkriminativ politikát az elismerés,és a tisztelet rangjára emelni./?/
A jezsuhita szellemiség az mindenképpen más,szigorúbb mint a legtöbb katolikus irányzat. -Ő mindenki Pápája-a szlogen szerint,mindegy honnan jön valaki! Nem tudom,csak gondolom ezt.
Nem kell senkinek sehol forognia.
Valóban ellentmondás látszik a keresztény tanításban olvasottak,és a nyers napjaink valósága között.Lehet,hogy egy volt jezsuhita pap szigorúbban veszi a szentírásban leírtakat a lelkiségével összevetve,mint egy magát kereszténynek valló politikus,aki napjaink tengerén próbál egyensúlyt találni.
Ha minden igaz 3 órát tölt Magyarországon a Szentatya.Nem hivatalos látogatást tesz a kongresszus zárómiséjét celebrálja.A hírek szerint találkozik Orbánnal és Áderrel is.Megjegyzem a legutóbbi kongresszuson nem volt jelen a pápa nemhogy állami vezetőkkel találkozott volna.
8/Igen én is úgy tudom,de egy nálunknál sokkal kisebb,mintegy fele akkora sem Szlovákiában 3 napot tölt,ahol kongresszus sem volt,nem is lesz,ez azért mindenképpen fura helyzet,amit valljuk meg azért most nehéz bemagyarázni.
Egyértelmű,hogy ennek komoly oka lehet,hivatalos tárgyalásokat a Pápa
nem akart,attól "elzárkozott" a vatikáni források szerint.Úgymond, álló találkozás lesz,nem ülnek le tárgyalni.
Lehet azért,mert nincs közös nevező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!