Újhelyi egy Thaiföldi korházi képpel akarta illusztrálni, milyen rosszak a magyar korházak. Mit gondolsz?
Figyelt kérdés
2021. szept. 5. 12:00
1/4 anonim válasza:
Igaza van, nem valami bizalomgerjesztő a magyar közegészségügy. Nem csak az állapota rozoga, de az orvoshiány, a leterheltség miatt nem is nagyon van idejük a betegekre. Nekem tavaly kellett volna egy tömés a fogamba, ki akarták húzni, csak hogy letudják a beteget, és haladjon a sor. Elmentem egy magánklinikára, ahol kiderült, hogy nem kell kihúzni, megcsinálták a tömést három lépésben. Persze jó drágán. Pedig a közegészségügynek pont az a lényege, hogy díjmentesen jutunk hozzá az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb szolgáltatáshoz, az egészségügyhöz.
2/4 anonim válasza:
Csak jószándékú akart lenni, és nem akarta sokkolni az embereket a valósággal, ezért egy sokkal jobb állapotú külföldi korházról tett fel képet, a szörnyű magyar korházak helyett.
Egyszerűen jobb szinben akarta feltüntetni a korházak helyzetét.
3/4 anonim válasza:
Az Újhelyi képét nem láttam, de kórházakat belülről igen. Egyetemi női klinika, a legnagyobb pandémia közepén építkeztek benne, a munkások a beteg nők közt mászkáltak, a covidos betegeket ott tologatták a folyosón, a covidos használt ruhát a kórterem előtt vette le a személyzet miközben hozták az ebédet. Nekünk meg maszkban kellett aludnunk. Takarítás csak nagyvonalakban, a mosdóban kézfertőtlenítő sosem volt. Tavasszal egy másik kórház sebészetén feküdtem, fertőtlenítő ott sem volt, kértem, de azt mondta a nővér, hogy nem tud adni, mert a főnök elzárta. 8 napig a csapnál mosakodtam, mert kritikán aluli volt a zuhanyzó. A betegekből folyamatosan kitenyészett valamilyen kórokozó, volt, akit 4x költöztettek másik szobába, hogy ne fertőzze le a többit. Az étel ehetetlen volt, és nem felelt meg az orvos által előírt diétának. Zsírszegényt rendelt, erre olajban tocsogó, szíjas fánkot kaptam, reggelire sajtos rudat. Az épület és az osztály úgy nézett ki, mintha megállt volna az idő a 60-as években. A műtő olyan ijesztő volt, mintha a hullaházba vittek volna. Olyan hideg is volt bent. Nem győztek betakarni. Azt mondta az altató orvos, hogy választhatnak a 40 fok meg a -5 fok között operáció közben. És ez csak 2 kórház, amit magam láttam.
4/4 anonim válasza:
Nem ez az első ilyen húzásuk. Nincs ebben semmi új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!