Ha a muszlimok átvennék a hatalmat Európa felett, akkor a liberális-demokrata szavazóknak mennyivel lenne jobb élete?
A Sária teljes szabadságát! :))))
(a libsik lennének az elsők akiket lefejeznének)
14
Most feltettél egy olyan kérdést, amire haladóék nem tudnak válaszolni.
#14 #15
Én szívesen válaszolok. "A keresztény és a muszlim kultúra egymással összeférhetetlen és kibékíthetetlen."
Eszednél vagy? A két vallás alapvető kérdésekben ugyanazokat a nézeteket vallja. Pl. láttál már falusi öreg néniket fejkendőben? Ugyanazért hordják, mint a muszlim nők.
A mi kultúránk, meg úgy összességében az európai, illetve nyugati kultúra nagyon távol áll a "keresztény kultúrától". Ha neked a szó szerint a Biblia utasításait követve kellene élned, nem tudom, hogy állna a szád.
A legfőbb különbség, hogy a nyugatot utolérte a felvilágosodás, inkább világi kultúra a miénk, mint keresztény. A legtöbben a keresztény ünnepeket sokkal inkább hagyományból, mint vallási okokból tartják. Pl. keresztelő = kötve hiszem, hogy a magyarok azért keresztelik meg a gyerekeiket, mert az eredendő bűntől akarják megtisztítani... sokkal inkább családi hagyomány. Karácsony? Húsvét? Nekem először nem Jézus jut róla eszembe, hanem a családi ebédek, ajándékozás, locsolkodás, stb... Hagyomány, nem vallás! Remélem érzed a különbséget.
Szóval ja, a szó szerint vett kereszténység és az iszlám k*rvára nem áll távol egymástól.
Egy belevaló iszlám harost bazira nem érdekli, hogy ki liberális, ki keresztény.
És nem is teológusok, hogy a világvallások Istenképének hasonlóságáról beszélgessenek.
A legutóbbi hódítási próbálkozásuk (500 éve) után az Alföld nép-"sűrüsége" 1-2 fő/négyzetkm maradt.
De én is azt mondom, ne feltételes módban kérdezz, hanem jövő időben. 15-20 év és teljesen demokratikusa, többségi elvvel fogják bevezetni a shairát.
"Ha neked a szó szerint a Biblia utasításait követve kellene élned, nem tudom, hogy állna a szád."
Honnan jön ez a hülyeség, hogy a Bibliát az utolsó szóig be kell tartani, amikor a java példabeszéd? Arról nem is beszélve, hogy napjainkban sok része már nem aktuális. Viszont csak néhány szempontban egyeznek az iszlám és a kereszténység napi életvitelre vonatkozó tanai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!