A kormány teljesen elengedte a covid-ügyet? És ennek majd késő ősszel hatalmas pánikcselekvésekkel-lezárásokkal isszuk majd a levét?
Figyelj, kedves kérdező.
1 éve nem volt oltás ez ellen. Én is negszenvedtem tavaly novemberben...
A Kormány vakcinák arzenálját szerezte be. Közelítünk a hatmillió beoltotthoz, amiben nagy szerepe van a Kormánynak.
Mindenkinek szinte azonnal elérhető kb 5 oltás.
A beoltottakhoz képest a nem beoltottakra kb 20 szoros (!!) veszélyt jelent a koronavírus! Innentől kezdve azt állítani, hogy a Kormány elengedte a dolgot, mérhetetlen butaság, provokáció szerintem.
Akinek van egy csöpp esze, az gyorsan beoltatja magát, aki nem akarja, ne tegye, de utána ne reklamáljon!
Gazdaságpolitikai döntés az oltás ajánlása korlátozások nélkül. Oktatásban jelenléti tanítás lesz a nyári szünetig. A mostani helyzetünk nem azonos a tavalyival, mert akkor még vakcina se volt, ma meg jutna nálunk mindenkinek, de nem mindenki akarja. Ha ők lebetegszenek, akkor úgy jártak.
Ami meg az oltottakat illeti, rendkívül kevesen lesznek covidosok, és igen csekély köztük a haláleset.
Szabadon fel lehet venni az oltást. Ezután azt mondod olyan emberek miatt legyen korlátozás akiket nem is érdekel az egész ?
Vagy talán megkérdőjelezed a vakcina hatékonyságát ? Hiszen hatékony nincs mitől aggódnia annak aki megkapta .
Ha szerinted nem hatékony a vakcina akkor csak a lezárások lesznek mostantól az életünk , hogy ne haljunk meg ?
Szerinted milyen “enyhe “ intézkedések kellenének most és mit értesz a “ kemény” intézkedések alatt ?
Az állami egészségügyben kötelezővé tette az oltást, a tanároknak meg erősen ajánlott. Mit tehetne még? Országosan kötelező oltási kötelezettség az túl meredek lenne.
Volt már egyébként olyan is, 1943-ban Marosvásárhelyen, a tífusz elleni oltást kötelezővé tették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!