Miből fedezi a BKK a 14 év alattiak ingyenes utazását?
Nem értem miért faj, hogy ingyenes lesz. Ott van a Fidesz lakás támogatási rendszere ami össze borította a piacot.
Itt legalább értelmes a cél. Mellesleg több országban teljesen ingyenes a tömegközlekedés a helyieknek
1# csökött fideszes agyaddal olvasd el a cikket is talán magadtól is rájössz, miért jó az irány.
Mi köze ehez a kormánynak.
Ez a szerencsétlen ,+csatlósai beválalták,hogy rendbevágják.Tessék itt a lehetőség.
Hajrá.
Nagyon el vannak keseredve a fideszesek. :D idáig hallatszik a fogcsikorgatásuk! :D
1. Ez a pont Karácsony egyik választási ígérete volt. Ezek szerint ha van rajta sapka az a baj, ha nincs rajta sapka, az a baj. Ha betartja a választási ígéretét, az a baj, ha nem tartja be, akkor az a baj... Ennyi telik a fideszesektől.
Amikor ezt a választási ígéretet tették, akkor egészen más gazdasági helyzet volt, felelős ígéret volt.
Azóta Orbán elvette a főváros bevételének jelentős részét, a COVID is csökkentette azt, míg a kiadások növekedtek a COVID miatt.
Mindazonáltal a járvány miatt rengetegen szoktak át autóra, így a bkk kihasználatlanabb lesz. Némi bevételről egyfelől valóban lemondanak ezáltal, másfelől a járatok jobban ki lesznek használva, és azt remélik hogy ezáltal a szülőket visszacsábítják a tömegközlekedésre, akik fizetnek, és ezzel nullszaldóssá válik a 14 éven aluliak közlekedésének ingyenessé tétele.
Ma olvastam egy interjút(nem Karácsonnyal, valamelyik tanácsadójával készítették). Azt mondták benne, hogy a felnőtt bérletek 6% emelkedését várják a dologtól, így meg plusz bevételt, mert a szülő csak elkíséri a gyerekét a suliba.
Az okfejtést értem, de nem hiszem, hogy így lesz. Csak azért mert Marcika ingyen utazik anyu és apu nem vesz majd bérletet, inkább ha tényleg messze laknak a sulitól maradnak a kicsinál és nem buszozik, villamosozik. Akiknél meg nem kell sokat átszállni szerint nem túl gyakori, hogy 10 perc kocsi út miatt autóba üljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!