Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mégis Dobrev lehet az ellenzék...

Mégis Dobrev lehet az ellenzéki előválasztás győztese?

Figyelt kérdés
Annyira túltolta a Fidesz a Karácsonyt lejárató kampányt, hogy végül Dobrev nyerheti majd az előválasztást?

2021. aug. 26. 12:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem is.
2021. aug. 26. 12:55
 12/18 anonim ***** válasza:
76%

Miért tart ott ez az ország, ahol tart? Aki tudni akarja, olvassa el a válaszokat.

Nem győzik elemezni, mit is mond (ígér) egy adott politikus. A többi meg nem is érdekli őket. Az még csak nem is sejtik, szövegelni bármit lehet. Na de ki mit tesz? Azt nehezebb látni. Ahhoz jó szem kell.

2021. aug. 26. 12:57
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a DK kampányol egy hónapja Karácsony ellen, ahhoz képest a Fidesz népszerűsíti.
2021. aug. 26. 13:01
 14/18 anonim ***** válasza:
20%
#13 A DK már eddig is nagyon sok mindennel a Fidesz szekerét tolta.
2021. aug. 26. 13:09
 15/18 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem a háromban bejut Karácsony, és a kiesők java Karácsonyt fogja támogatni.

Továbbra is úgy gondolom, hogy a támogatottság - elutasítottság együttes mutatója alapján Karácsony a legesélyesebb. Arról se szabad megfeledkezni, hogy a Fidesz azért tolta ennyire Karácsony karaktergyilkolását, azért költött erre százmilliókat, mert tőle félnek a legjobban. Persze ez ez a közvéleménykutatásokban meg is jelenik, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy "Gyurcsánynénak" és Jakabnak Karácsonynál sokkal nagyobb támadási felülete van, könnyebb nyírni, ha a Fidesz rájuk fókuszál, sokkal több százalékot vesztenének sokkal rövidebb idő alatt.

Ez az esés csak átmeneti.

2021. aug. 26. 21:16
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

#15!

Mivel a legerősebb ellenzéki pártnak az első számú jelöltje a legelutasítottabb, ezért akkor lett volna értelme ennek az egész előválasztósdinak, ha +/- lehet szavazni. Értem, hogy akkor Dobrev még a második körbe sem jutott volna be és a negatív szavazás olyan negetív dolog, amit ők sosem csinálnának egy kampányban... Várjunk csak! Éppen a DK járatja le leginkább Karácsonyt. Bár én elhittem, hogy egymást nem akarják lejáratni az előválasztási kampányban, de így már végképp semmi elvi akadálya nincs annak, hogy elutasítottságra is lehessen szavazni.

Karácsonyt nem azért támadja a Fidesz, mert annyira rettegnének tőle, hanem azért, mert Karácsony már a főpolgármesteri címért is azzal kampányolt, hogy politikai céljaira fogja használni a pozícióját. Karácsony többet foglalkozik a kormánnyal és a Fideszzel, mint Budapesttel. Miért kellene ezt csendben tűrni?

Lehet, hogy az 1-2%-os kiesők többsége Karácsonyra fog szavazni a 2- előválasztási fordulóban, de ezen szavazók mennyisége teljesen elhanyagolható. Valamint abban sem lehetünk biztosak, hogy mi fog addig még történni. Gondoltad volna, hogy FeGyőr túléli az "napelem is atomerőmű" szöveget? Teljesen érthető lett volna, ha ott bezuhan a népszerűsége. De a fanfatikus hívei a mai napig próbálják bizonygatni, hogy neki ott ebben igaza volt. Pedig a partizános interjúban be is ismerte, hogy akkor hülyeséget beszélt! És ez az interjú be is tett a népszerűségének. Nem a beismerés miatt, hanem valamiért ez kellett ahhoz, hogy rajongóiban is átbillenjen a kapcsoló.

Nem lehet az ilyen változásokat előre látni. Bármilyen apróság változtathat azon, hogy a jelölt nélkül maradók kire fognak szavazni a 2. fordulóban. Azt se felejtsd el, hogy Karácsony nem képes működtetni a pártját. A DK simán tud mozgósítással legalább annyi szavazót hozni a 2. fordulóra, mint amennyit Karácsony fel tud csipegetni.

2021. aug. 26. 22:22
 17/18 anonim ***** válasza:
Dobrev és a DK népszerűségének nagy részét Gyurcsánynak köszönheti, illetve az ő támogatóinak, viszont sok ellenzéki embert el is tántorít tőle a tény hogy GyF. Mellette áll. Igazából érdekes, hogy GyF. használ-e annyit az ellenzéknek, mint amennyit "árt". A miatta Dobrevre nem szavazó ellenzékiek szerintem előbb szavaznának Jakabra mint Pl Karácsonyra, meg hát szerintem még annyira se menne a miniszterelnöki pozíció Karácsonynak, mint Jakabnak. FeGyőrt hagyjuk, esélye se lesz még az előválasztáson sem, ahogyan a többieknek sem, ez Dobrev-Jakab és Karácsony között fog eldőlni, bár ahogy mondtam, sokkal inkább az előbbi kettő között. Egyik hozzászólásra válaszolva, hogy sokan nem szavaznak Jakabra, biztosan más korosztály mint amiről én tudok, de az én korosztályomban és a térségemben is rengeteget Jakabot támogatják. Ez nyilván eltér korosztályilag és területileg is, mint mindig.
2021. aug. 27. 10:12
 18/18 anonim ***** válasza:

Kb. egyedül a DK támogatja egyedül Dobrevet, mindenki más mereven elutasítja.

Hogy miért nem + / - -os az előválasztás, arra lehet magyarázat az is, hogy ebbe a DK nem ment volna bele, talán nem véletlenül, és ebben sem lett volna egyedül, gondolom, a Jobbik se ment volna bele. Ez egyedül Karácsonynak lett volna jó.

FeGyőr beszólásáról még csak nem is hallottam, nem tudom, hogy miről beszélsz, tehát sok más embernél sem hathatott, mert azért én az átlagnál mégis jóval tájékozottabb vagyok. Ezzel együtt biztos vagyok abban, hogy nem jut el a második fordulóig, tök mindegy, hogy mi az oka.

Az is lényegtelen, hogy Dobrev minek köszönheti a népszerűségét. Az is csak magyarázom a bizonyítványomat lenne, csak fordított értelemben.

2021. aug. 29. 17:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!