Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a baj a magyar életszínvona...

Mi a baj a magyar életszínvonallal?

Figyelt kérdés

Én egyáltalán nem tapasztalom,hogy annyira vacak lenne minden.

Amikor gyerek voltam, sokkal rosszabbul éltünk, sokkal rosszabbul éltek a szüleim, mint most.És az is rendszerváltás után volt.

Manapság alap,hogy van többféle sajt a hűtőben.

Én hétköznapokon, többedmagammal (kollégák) ételt rendelek vagy étteremben eszek.20-30 éve hol tehette meg ezt egy átlag diplomás fehér galléros?

Édesanyám évente többször megy wellnesshotelba.20 éve álmodni sem mert ilyesmiről.

Én és a környezetemben,családom nem igazán érezzük,hogy minden szar.Feljövök erre az oldalra, akkor olyan, mintha itt Haitibe jönnék, ahol mindenki éhezik, kókuszdió sincs a fán...stb.

De, egyértelmű,hogy ez kamu.

Nyilván, nincs az a bőség, mint Bajorországban, de azért 20-30 évvel ezelőtt sokkal rosszabb volt.

2021. aug. 22. 18:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
9%
9: nem akarom megszabni, mennyit keressen, majd a piac beárazza. Amúgy senki nem nyomorog ma Magyarországon ha azt nézzük mi volt itt 200 éve, vagy mi van Afrikában. Segíts magadon, isten is megsegít.
2021. aug. 22. 18:32
 12/16 anonim ***** válasza:
95%
8: pl. diplomás tanárok is panaszkodnak itt, hogy nem jól keresnek. Nekik mit mondasz? Hogy mentek volna bankárnak? A gyerekeinket akkor ki fogja tanítani?
2021. aug. 22. 18:32
 13/16 anonim ***** válasza:
62%
Ez az ember úgy beszél hogy, soha nem kapót minimálbért mint Orbàn a munkáról.Kérdező azt úgye tudod hogy, magyar parlament a legdrágáb az eu-ban úgy hogy, be se járnak.De gondolom a piac miatt van ez is.Meg ha ennyire le nézitek a minimálbéreseket az adót ugyan úgy le vonjátok gratula azért mert a sok diplomás a felétse fedezné.És hát lopni is kel valamit.
2021. aug. 22. 18:45
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"Manapság alap,hogy van többféle sajt a hűtőben"

2021-ben az európai unióban ez számít eredménynek? Gratulálok!

Amúgy a legnagyobb baj hogy a magyar életszínvonal általában LÁTSZAT. A legtöbbeknek van valami lakása, háza, egy 13 éves autó, belefér egy plazma tv, adidas cipő a gyereknek, egy horvát nyaralás de közben a legtöbb család hónapról-hónapra él. Nincs létbiztonság, ha az egyik szülőt kirúgják, meghal, súlyos beteg lesz, kár éri őket akkor azonnal vége a középosztálybeli életszínvonalnak.Sokaknál konkrétan hitelből van még ez is fenntartva, tele vagyunk lakóssági eladósodással. Ha a német iparnak beüt valami kataklizma akkor MILLIÓS réteg lesz az magyarországon aki éleveszíti az életszínvonalát. Ez vele baj.

2021. aug. 22. 20:54
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát, ha neked az jelenti az életszínvonalat, amit példaként felhoztál, akkor neked semmi bajod vele.
2021. aug. 22. 22:48
 16/16 anonim ***** válasza:
51%

Mi gyerekként kissé szegények voltunk. Ezt azért írom így, mert néha-néha el tudtunk menni ilyen kisebb nyaralásokra (egy naposak), meg volt a napi csemege (ha olcsó is), úgy általában minden volt. Csak beosztással éltünk. Muter kettőnket nevelt, ő leszázalékolt volt. Azóta nyugdíjas. Most már mi is keresünk, így azért lehet azt mondani, hogy meg tudunk élni. Ház is lett véve, más is van tervbe.

De jellemző az amit fentebb leírtak, hogy sokan hitelt vesznek fel. Akkor is ha nincs feltétlenül szükségük rá. Legyen meg a látszat, lássa mindenki hogy mennyire jól megy. Az más kérdés, hogy ha beüt a sz@r, nem tudják sokan fizetni a hitelt sem. Mi csak tavaly vettünk fel, akkor kellett is. De amint lehetett kicsengettük, és kész. Inkább az embereknek be kéne osztani a pénzét, a sok sz@rt nem feltétlenül kéne megvenni. Étterem? Wellness? Ezek sem a feltétlenül szükséges dolgok. A kajarendelésről nem is beszélek. Jó az, ha megengedheted magadnak. De mondjuk falun az emberek nem feltétlen ilyenekre költik a pénzüket. Sokszor megy a látszat, persze mindenhol.

Én nem is vagyok egyetemet végzett. Más kérdés, hogy fősulira mentem, bár nem fejeztem be. Megtanultam azt is, hogy nem kell feltétlenül egyetem, meg több diploma ahhoz, hogy boldogulj. Emberfüggő, mi az igény. De kevesebb pénzből is ki lehet jönni, csak tudni kell beosztani.

2021. aug. 23. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!