Magyarországon fiatalként esélyem sincs, hogy saját lakásom lehessen?
30 éves vagyok és úgy elgondolkodtam, hogy mit kellett volna azért tennem, hogy saját lakásom legyen.
Lehet, hogy mondjuk szakiskola után különbözetivel mondjuk gyorsan megcsináltam volt 18 éves koromig érettségit, utána visszatértem voltam ruházati vagy élelmiszerkereskedőnek és utána még csináltam volna ifjúságsegítői szakon kellett volna tanulnom, kommunikátor szak helyett. Utána szociológiát tanultam volna ugyanúgy, majd a mostani mesterszakra mentem volna.
A mai fejjel úgy gondolom, hogy lehet hamarabb elkellett volna kezdenem dolgoznom különböző képzések és egyetem mellett, és félre kellett volna raknom abból a pénzből önálló lakásra valót lakástakarékba (ami már nem opció) plusz önkéntes nyugdíjpénztárba.
Habár férfi vagyok, de nálam nem Opció a CSOK megy egyéb más gyerekszaporulatot eredményező szociálpolitikai dolgok. Meleg vagyok, de azért meg nem állok össze egy leszbikus lánnyal, hogy jó pár évig kirakat házasságban hozzunk össze lombikban fogant vagy fecskendővel beadott kisfickókkal hozzunk össze egy közös gyereket.
Különösen, hogy édesanyám özvegy nyugdíjas pedagógus, meg plusz 4. fiúgyermek vagyok, így eleve nem lehet az, hogy örököljek valamit is egyedül.
Ráadásul régebben 2 lakás összegéből vettünk egy családi házat, amit aztán eladtuk, hogy 3 szobást lakást vegyünk.
"Habár férfi vagyok, de nálam nem Opció a CSOK megy egyéb más gyerekszaporulatot eredményező szociálpolitikai dolgok. Meleg vagyok..."
Nem rontottál el semmit, ideje költöznöd (el az országból). Sajnálom, ez van.
11#
A probléma, hogy a lehető legrosszabban fizető képzéseket végezted el.
Engem nem érdekelt a választott szakom, szoptam is a matekkal rendesen.De elvégeztem, mert tudtam,hogy jól lehet vele keresni, elsősorban ez motivált.
Van esélyed szociológusként elhelyezkedni, csak a kérdés mennyiért.
Nem egy jól fizető terület.
A közszféra fizetéseit szerintem nem kell bemutatni.
Lehet csak az én szemléletem ennyire anyagias.
Én a tanulmányaim és annak kiválasztása során mindent annak rendeltem alá,hogy majd jól keressek vele.
A lakásvásárlás sem volt probléma, bár szívtam a fogam a sok hitel miatt.
De, az albérlet olyan, mintha kidobnád a pénzt az ablakon, amennyit arra fizetsz,sőt kevesebből havonta törleszthetsz egy lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!