Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Biztos, hogy a romák a Fideszr...

Biztos, hogy a romák a Fideszre fognak szavazni jövőre? Nem lesz nagy meglepetés?

Figyelt kérdés

Itt van ez a Jászapáti eset, hogy romák vertek össze Fideszes képviselő lányát dühből. Nem is csoda ez a düh, hiszen a Fidesz hazudott nekik, és jócskán keresztbe tett a cigányoknak:

-Hazudott nekik a Jobbikkal kapcsolatban, azt mondták nekik meghalnak ha ők kerülnek hatalomra, halálra rémítette őket a semmiért.

-Oltásigazolványt vezettek be, a romák pedig nem oltakoztak. Rengeteg strandon ahol jó sok cigány szokott lenni, de oltás köteles lett, nem volt idén 1 cigány sem. Pedig a nyarat a romák nagyon imádják, "inkább 1 nap nyár mint 100 nap tél", mondják ők.

-Elvettek tőlük minden támogatást. Mikor most meg napvilágra került, hogy az ellenzék mindent vissza adna nekik, ami eddig volt, alapjövedelem, családi pótlék megduplázás stb.

Biztos, hogy a cigók masszív szavazótáboruk fognak maradni a Fidesznek? Mi lesz ha 1 millió roma csak úgy elpártol az Fidesztől az Ellenzéki Összefogásra 2022-ben?

Ne feledjük, ez rengeteg ember, és a 2. legfőbb szavazótábora (volt) a Fidesznek.

2021. aug. 18. 14:04
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező,

Egyrészt a fizikai bántalmazás akkor is bűn, ha fideszes az áldozat. Másrészt egyetlen cigány sem fog szimplán amiatt megverni bárkit is, mert fideszes. Ha viszont pl. Kislétán, Tamásipusztán, Piricsén, Tarnabodon, és különböző más településeken, ahol romagyilkosságok történtek, felvállalod, hogy Jobbikos vagy, azért már lehet kapsz egy verést.

Tagadhatatlan, hogy a Jobbik a legismertebb képviselője (volt?) annak az eszmének Magyarországon, ami a romagyilkosságok elkövetőit vezérelte. Nekem senki ne mondja, hogy a Jobbik nem neonáci párt (volt?) azok után, hogy a zsidókat akarta listázni a Parlamentben, és 10 éven keresztül orrba-szájba zsidóztak, cigányoztak.

Ami az oltásokat illeti, én egy cigányember vagyok, cigánytelepen élek, és alig van valaki, aki nem vette fel az oltást. Országos kampány is indult a cigányság körében Oltass, hogy élhess! címen, ahol rengeteg településen megfordultak, és buzdították a romákat az oltakozásra, és a kampány megtette a hatását.

Nem tudom, milyen támogatásokra gondolsz, de a Fidesz az égadta világon semmit nem vont meg a cigányságtól. Azért ennél nekik is több eszük van. Az alapjövedelmet a cigányság sem hiszi el az ellenzéknek, a családipótlék megduplázása egyrészt édeskevés (megduplázva kb. 25000 ft) másrészt meg már a rendszerváltás óta mondják.

Még valami: NINCS 1 millió roma szavazó. Gyerekektől a dédnagyiig vagyunk cigányok Magyarországon kb. 800.000 és 1.000.000 között. Még ha egymillió cigány is van, ebből az egymillióból több százezer olyan van, aki még nem szavazókorú. Ha elmegy 100.000 cigány szavazni, arra már talán azt mondanám, hogy jó a részvételi arány a szavazókorú cigányság körében.

2021. aug. 18. 15:41
 22/22 anonim ***** válasza:
49%

#21 Ennél szerintem többen mennek el szavazni, de mindig szánalmas az olyanok vergődése akik cigányoznak és hol azzal támadják be a fideszt hogy az Orbán is cigány, hol meg azzal, hogy kedveznek a cigányoknak csak hogy a fideszre szavazzanak - meg ahogy itt is írja azzal is, hogy mindent elvettek a cigányoktól.

A "liberálisok" a legdurvább rasszisták, tőlük hallani állandóan hogy a cigányoknak el kell nézni ezt, mert nem képesek rá, el kell fogadni tőlük azt, mert ők nem tudják úgy csinálni mint mások, stb. A cigány ember éppen olyan, mint a német, magyar román vagy osztrák ember és éppen úgy képes tanulni, dolgozni, mint bárki más - ha akar, ahogy más emberek körében is sokan vannak akik nem akarnak. Én sem csinálok meg mindent amit kellene, ennyi. Nem lenézni kell a cigányokat meg leszólni, hanem ugyanúgy kezelni mint saját magunkat, nem?

Van most egy roma pasi akinek a szövegeire nagyon rákattantam, ritka művelt, értelmes és normális ürge, jó meglátásai vannak szerintem. Jó lenne ha még sokan előlépnének a hozzá hasonlók a nyilvánosságba, hogy a roma fiataloknak is legyenek példaképeik, követhető mintáik.

[link]

2021. aug. 18. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!