Miért csodálkozol, azon hogy a magyarok nem akarnak annyit dolgozni és olyan minőségben, mint pld a svájciak? „ kispénz kis foci, kispénz kis munka”
Hányszor kezdtem már én is munkába úgy, hogy tudtam előre, hogy gyengécske lesz!
De nincs mit tenni, vagy alkalmazkodom a piaci árakhoz, és azzal a kialakult minőség „ hiányához” vagy éhen halok!
Ez mentalitás kérdése. Én kevés pénzért sem vagyok képes rosszul dolgozni, akkor inkább nem vállalom el.
Amit elvállalok, azt tökéletesen akarom megcsinálni.
""Ez mentalitás kérdése. Én kevés pénzért sem vagyok képes rosszul dolgozni, akkor inkább nem vállalom el.
Amit elvállalok, azt tökéletesen akarom megcsinálni.
Akkor te valami különleges munkát végzel, amiben nem sok a konkurencia. Én is szeretném jól megcsinálni, de akkor a napi rezsim nem jön ki! És ez nem egy egy kivétel, hanem ez az általános.
Jahh!
Szerencse hogy felétek annyi a munka hogy válogathatsz!
Felénk meg vagy megcsinálod azt ami van, és annyiért, vagy éhenhalsz!
Sok magyar csak a kifogásokat keresi. Ez is az. A szemetelés, a közlekedési morál, és az egymással való viselkedés nem pénz kérdése, mégis arra is az a válasz, hogy "ha majd minket is megfizetnek"...
A hal is a fejétől bűzlik.
Kifogás?
Az az egyetlen kifogásom, hogy ha olyan munkát végeznék ami még nekem is tetszik, akkor többe lenne a munka mint amit kapok érte!
Ez nem elég kifogás?
Csak hogy nekik nincs rezsijük!
Én meg ha vállalok valamit akkor sokszor az üzemanyagot alig akarják kifizetni. Azt hiszik hogy a kiszállási díj az olyan úri luxus. Addig nem is volt baj amíg sokkal több volt a munka és megoszlott. De ma már olyan kevés hogy el kell kérni.
Én nem csodálkozom. Nemrég voltam Svájcban,Sok magyar ott éhen halna azzal a mentalitással, ami itthon létezik.
A gond a hozzáállással van. Volt idő, mikor napi egy tányér bablevesért, sokat, és jól dolgoztak az emberek. Példa a Kossuth híd építése.
Aki kiszállási díjat kér, azzal szóba sem állok.Ha egy munkát elvégeztetek, természetes, hogy mindent fizetek, a szállítást, útiköltséget, meg minden egyebet.
De, hogy te munkát keresel, és azért kijössz megnézni a feladatot, és én azért fizessek? Na ne haragudj...
Volt egy Pc szervizes, aki azért, hogy belenéz a gépbe 6000 Ft-ot akart kérni. Sokan túlzásba esnek e kis hazában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!