Ellenzékiek! Orbánnak milyen jó tulajdonságait tudnál felsorolni?
Szokták mondani a liberális médiában, hogy a világ nem csak fekete-fehér. Minden "rosszban" van valami jó is. Ti ezt a gondolatot magatokévá tudjátok tenni?
- pl: megvédett a szélsőséges iszlamistáktól. Nem engedte be az EU & az ellenzék együttes követelésére az ide "menekülő" afrikai,ázsiai embereket
- Pl: a rezsit mesterségesen alacsonyan tartja kezdetektől fogva. A Fidesz alatt valóban nem volt gázáremelés, amit annyira ígértek a baloldaliak
- pl: még a válság alatt is osztogatás van. Ez gyurcsányék alatt megszorításokat, elbocsájtásokat, bérbefagyasztásokat jelentett
- pl: jó kapcsolatokat ápolunk mindenkivel, nyitottunk keletre is, ami tabu volt a liberálisoknál
- pl: folyamatos béremelések vannak, alacsony infláció és rezsi mellett. Ez bércsökkentés, befagyasztást jelentett az ellenzék idejében
- pl: van munka. Munkanélküliség volt az ellenzéknél
- pl: Most a legmagasabb az állami vagyon aránya
- pl: családtámogatások folyamatos növekedése
- pl: megvédett a szélsőséges iszlamistáktól. Nem engedte be az EU & az ellenzék együttes követelésére az ide "menekülő" afrikai,ázsiai embereket
Sosem voltunk célpontjai a szélsőséges iszlamistáknak, ahhoz egyrészt túl kis hal vagyunk, másrészt mi nem küldtünk pl. Irakba katonákat. Mi sosem gyarmatosítottunk senkit.
A migránsok sose akartak nálunk letelepedni, mi csak tranzitország voltunk, vagyunk. A rendőrségnek jelenleg is komoly erőforrásait köti le az embercsempészet elleni harc, és nem itt állnak meg a "fuvarral".
Az, hogy az EU követelésére nem fogadta be a migránsokat így utólag okos húzás volt, több szempontból is. A probléma az, hogy ezeket nagyon alaposan meg kell szűrni, amire ott és akkor nem volt lehetőség. Aki nem akar asszimilálódni az szerintem ne jöjjön ide.
- Pl: a rezsit mesterségesen alacsonyan tartja kezdetektől fogva. A Fidesz alatt valóban nem volt gázáremelés, amit annyira ígértek a baloldaliak
A rezsicsökkentés jól hangzik, és valóban nem volt gázáremelés, viszont az ország által vásárolt gáz ára közben igencsak lecsökkent, a különbözetet meg fizették, fizetik szépen az állampolgárok.
- pl: még a válság alatt is osztogatás van. Ez gyurcsányék alatt megszorításokat, elbocsájtásokat, bérbefagyasztásokat jelentett
Orbán kiváló pénzügyi szakembereket nevezett ki (pl. Varga Mihály), mivel pontosan tudja, hogy ha nincs pénz, akkor még egy egyébként minden mást hibátlanul csináló kormány is elbukhat. A pénzügyi helyzet lényegesen jobb, mint a korábbi kormányok alatt, amikor nem szakemberek nem szakmai szempontok alapján hoztak pénzügyi döntéseket.
- pl: jó kapcsolatokat ápolunk mindenkivel, nyitottunk keletre is, ami tabu volt a liberálisoknál
Nem ápolunk jó kapcsolatot mindenkivel, lásd pl. USA, velük korábban lényegesen jobb viszonyunk volt. A NATO is ferde szemmel néz ránk az oroszokhoz való közeledés miatt, és hírszerzés terén sem osztanak már meg minden információt velünk.
- pl: folyamatos béremelések vannak, alacsony infláció és rezsi mellett. Ez bércsökkentés, befagyasztást jelentett az ellenzék idejében
Lásd fentebb: a kormány figyel arra, hogy legyen pénz.
- pl: van munka. Munkanélküliség volt az ellenzéknél
A munkanélküliség elsősorban a 2008-as gazdasági válság miatt ugrott meg, ezt egyik kormány sem tudja, tudta volna elkerülni, legfeljebb mérsékelni. Ahogy fentebb is írtam: a gazdaság sokkal jobban pörög a FIDESZ kormánnyal, mint az előzőkkel.
- pl: Most a legmagasabb az állami vagyon aránya
Az, hogy mindent privatizáltak annak idején, nagyon nagy károkat okozott. A közművek, a kórházi ellátás illetve az egyéb alapvető szolgáltatások szerintem legyenek állami kézben, ez már csak biztonságpolitikai szempontból is ajánlott. A pénzről már írtam fentebb.
- pl: családtámogatások folyamatos növekedése
Ez valóban nagyon dícséretes, azonban nagy hiba, hogy folyamatosan változnak az ezzel kapcsolatos jogszabályok illetve a támogatási rendszer, így nagyon nehéz évekre előre tervezni, ami ilyesminél pont az egyik legfontosabb lenne. Az nem igaz, hogy folyamatosan nő, pl. rokonok között is volt, aki már nem tudta ugyanazt megigényelni, mint az ugyanolyan családi helyzetben lévő testvére az előző évben, és már csak kevesebb támogatást kapott. Pedig igen alaposan utánajárt.
Ettől függetlenül ez a rendszer szinte egyedülálló a világon, és nagyon jó dolog, hogy támogatják a fiatal családosokat.
Az elmúlt évtizedekben voltam én már FIDESZ párti és ellenző is, attól függően, éppen mit műveltek és hogyan. Azt viszont kijelenthetem, most állok a legjobban anyagilag és lehetőségeimet tekintve is. És szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
Ha csak mindenki megkérdezi magától, most él jobban, vagy a Gyurcsány kormány alatt? Mert ez a lényeg, a többi csak demagógia.
16 - Kiscsóka, kevés helyen vagy, ha megint Gyurcsányra hivatkozol!
Azt elzavarta a nép, ezt is el fogja!
Fontosak neki a barátai, és törődik velük.
Viccet félretéve remek politikus (értsd: remekül eléri, hogy rá szavazzanak), vannak jó családtámogatási törvényei, biztos vannak jó tulajdonságai, de azokat elnyomja a gyűlöletkanpány és a pénzéhesség. Komolyan törvénybe foglalta, hogy a norvégok tartoznak nekünk 77 milliárd forintal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!