Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán Viktor mikor tervezte...

Orbán Viktor mikor tervezte leváltani Karácsonyt a csodálatos teljesítményért amit mint Budapest polgármestere csinál?

Figyelt kérdés
2021. aug. 13. 12:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
89%

A miniszterelnök hogyan válthatná le bármelyik település polgármesterét?

Kérdező, te nagyon ostoba vagy!

2021. aug. 13. 13:15
 12/14 A kérdező kommentje:
7-es!Egyszer azt mondjátok hogy jogállam van.Másszor hogy NINCS! Nos, gyorsan írd csak le a JOGÁLLAM DEFINÍCIÓJÁT!!!! Össze vissza beszéltek ti balosok.
2021. aug. 13. 15:03
 13/14 anonim ***** válasza:

7-es vagyok. Honnan veszed, hogy balos vagyok? Honnan veszed, hogy én azt mondtam, hogy nincs jogállam Magyarországon? Ezt melyik válaszomból következtetted ki? Igazából te nem vagy tisztában semmivel és általánosítasz, összemosod az emberek válaszait.

Parancsodra:

A jogállam olyan állam, amely elismeri és betartja a nemzetközi és hazai emberi jogok és konvenciók hatályát és érvényességét, és saját működését is ezeknek rendeli alá. A jogállamiság a legáltalánosabb értelemben a közhatalom jognak való alávetettségét jelenti.

Legfontosabb ismérvei:

-Önálló és független hatalmi ágak működnek egymás fékeiként és ellensúlyaként (A hatalmi ágak szétválasztása). Montesquieu szerint a hatalom elfajulásának csak hatalom vethet gátat, így érvelése szerint a törvényhozó (országgyűlés), igazságszolgáltató (bíróságok) és a végrehajtó (kormány) hatalmi ágakat legalább szét kell választani.

-Senkinek nincs abszolút hatalma még informális utakon sem. Platón szerint abszolút hatalmat még erényes embernek sem szabad adni.[6] Lord Acton szerint "A hatalom megront, a teljhatalom teljesen megront".

-Az önkényes döntésekkel szemben a jogszabályokkal összhangban álló döntések születnek.

-A bíróságok előtt és a törvények előtt minden ember egyenlő.

-Az alkotmány az emberi jogokból származtatható, és ezek kikényszerítése a bíróságok feladata.

-A hatalommal felruházott emberek sem állnak a jog felett.

2021. aug. 13. 15:59
 14/14 anonim ***** válasza:
56%
10-es. Mi köze ennek ahhoz, hogy Orbán leválthaja-e Karácsonyt? De hamár itt járunk, akkor az is Tarlós hibája, hogy a November óta nem csinálnak semmit a Balahán? Vagy hogy 5 milliárddal többe kerül a lánchíd felújítása? Az ingyenes parkoló meg a pandémia miatt volt átmenetileg. Dumáltak a 3-as metró légkondicionálásának kérdéséről, benne volt a programjában, de amint hatalomra került már nem volt fontos és nem csinálta meg.
2022. máj. 26. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!